O-STA

Kako Riorey uspešno brani hrvaški Iskon pred DDoS napadi

20.6.2016
Riorey, ponudnik naprednih rešitev za zaščito pred, za preprečevanje in za zmanjševanje posledic med in po napadih tipa DDoS, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

opozarjata javnost na izredno uspešno postavitev in obratovanje Riorey rešitve za zaščito pred DDoS napadi v hrvaškem telekomunikacijskem ponudniku Iskon.

V Zagrebu delujoč Iskon Internet, ki je trenutno v lasti Deutsche Telekom, je eden od največjih hrvaških IKT operaterjev, je ponudnik širokopasovnih internetnih povezav, kakor tudi internetne telefonije, IP televizije in drugih telekomunikacijskih storitev. Kot pomemben gradnik telekomunikacijske infrastrukture je seveda tudi nenehno pod udarom entitet, ki želijo tako ali drugače škoditi ali podjetju samemu ali uporabnikom, za katere zagotavlja telekomunikacijske storitve. Občasno so tudi žrtev DDoS napadov in do neke mere so se pred temi lahko uspešno branili z v hiši razviti protiukrepi, potem pa so morali začeti razmišljati o namenski rešitvi. Po temeljitem razmisleku in preučevanju več rešitev vodilnih ponudnikov zaščite pred DDoS napadi so se odločili za Riorey.

V dokumentaciji na spodnji povezavi si lahko preberete podrobnosti o njihovi odločitvi.

Neven Petrlik, Iskon Internet: "Naša najpomembnejša zahteva za DDoS rešitev je bila, da ne sme imeti skoraj nič napačnih detekcij tako imenovanih false positives. V zvezi z DDoS potrebujemo kirurško natančno odkrivanje in učinkovito rezanje škodljivega prometa, brez motenja strank, brez motenja našega delovnega procesa. Pohvalimo lahko, da napačne detekcije od zagona Riorey še nismo dočakali, minimalno obremenjevanje administratorjev je v veliko korist za našo produktivnost."

"Čas, potreben za detekcijo DDoS napada in začetek samodejnega proti ukrepanja proti zaznanemu napadu smo zmanjšali na v povprečju manj kot dve minuti!"

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riorey.com/iskon-case-study

### ### ###

O podjetju Riorey

Riorey raziskuje, načrtuje in prodaja tehnologijo in opremo za zaščito pred porazdeljenimi napadi zavračanja storitve DDoS ali 'Distributed Denial of Service'. Posebej za ta primer sestavljene naprave so namenjene podatkovnim centrom, ponudnikom telekomunikacijskih storitev, vladnim organizacijam, univerzam in vsem drugim omrežjem, ki so pod pritiski hekerjev in potrebujejo rešitev za preprečevanje ter zmanjševanje posledic in stroškov takih kibernetičnih napadov na omrežje. Riorey je sposoben v največ dveh minutah zaznati napad na IP omrežje in potem uspešno filtrirati napadalne podatkovne pakete a hkrati neovirani prepuščati legitimne podatke. Neposredni in posredni stroški zaradi izpada storitev so lahko ogromni, z Riorey rešitvami se jim je mogoče izogniti. Riorey rView je na tehnologijah Java temelječa programska oprema z uporabniškim vmesnikom za spremljanje omrežja in analizo informacij o DDoS napadu, vključujoč podrobna poročila o napadalnem prometu, napadalcih in žrtvah oz. tarčah. Riorey rWeb je namenski spletni uporabniški vmesnik za spremljanje in upravljanje centralnih ali distribuiranih Riorey rešitev, orodje je še posebej primerno za ponudnike upravljanih varnostnih storitev MSSP, torej za več-najemniška ali multi-tenant okolja.

Podjetje Riorey je bilo ustanovljeno leta 2006 in se že od samega začetka ukvarja samo z DDoS problematiko, in to dokaj uspešno.

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.riorey.com/

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti
denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com