O-STA

Vabilo - Zelena prestolnica Evrope 2016 predstavlja čebelam najbolj prijazne občine

Spoštovani!

Julij je v Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016 tematsko posvečen biotski raznovrstnosti in čebelam. In ker je Mestna občina Ljubljana ena izmed treh čebelam najbolj prijaznih občin v Sloveniji, bo v soboto, 9. julija, v informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo potekala skupna predstavitev vseh treh občin (poleg Ljubljane sta to še Idrija in Laško) na področju čebelarstva, vključevanja čebelarstva v turizem ter izobraževanj, povezanih s čebelarstvom.

Dogajanje se bo začelo ob 10. uri z uvodnimi predstavitvami vseh treh občin, ob 10.40 uri pa se bodo s krašenjem medenjakov in lecta začele aktivnosti v Točki.Zate.. Sledile bodo še:

- medena masaža rok ob 12. uri

- predstavitev izdelkov iz voska ob 13. uri

- ob 14. uri masaža rok z voskom

- ob 15. uri pa si bodo obiskovalci lahko ogledali še potisk vrečk s štampiljkami iz krompirja in izdelavo semenskih bombic

Hkrati v Točki.Zate. pripravljajo še "pogovore ob kavi":

- ob 11. uri bo na vrsti pogovor s predstavniki občine Idrija, TIC Idrija in ČD Idrija o čebelarjenju v tem mestu

- ob 11.40 uri bo sledila predstavitev občine Laško in čebelarjenja v njej. V pogovoru bodo sodelovali predstavniki občine Laško, TIC Laško, Thermane Laško, Rimskih Term, ČD Laško - Čebelarstvo in lectarstva Šolar.

- Ob 12.25 uri bodo obiskovalci lahko prisluhnili še predstavitvi podeželja v Mestni občini Ljubljana in Čebelje poti. Sodelovali bodo Maruška Markovčič in Gorazd Maslo z Oddelka za varstvo okolja MOL ter predstavniki društva Urbani čebelar in Zavoda Eneja, s. p.

V Točki.Zate., ki je v poletnih mesecih odprta vsak dan od 10. do 20. ure, poteka pester brezplačni program. Podrobnosti lahko spremljate v napovedniku na spletni strani www.zelenaljubljana.si ali pri informacijski točki Točka. Zate. pred Mestno hišo.

Vabljeni in lep pozdrav!

Nina Šibič
Mestna občina Ljubljana
Kabinet župana
Odsek za odnose z javnostmi
Adamič - Lundrovo nabrežje 2, 1000 Ljubljana
T: +386 1 306 1164, F: +386 1 306 1021, www.ljubljana.si