O-STA

Raziskave tržišča kažejo na pospešeno uveljavljanje hiperkonvergenčne infrastrukture v korporacijah in srednje velikih podjetjih

18.7.2016
Simplivity, ponudnik rešitev za poenostavitev informacijskih sistemov, zmanjšanje stroškov in pospeševanje postavljanja virtualne infrastrukture, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je julija 2016 opomnil na novo poročilo IT analitikov v ActualTech Media, ki kaže, da se tako velike mednarodne korporacije kot tudi srednje velika in večja podjetja vse pogosteje odločajo za prehod na hiperkonvergenčno infrastrukturo. Dokument, ki nosi naslov "2016 State of Hyperconverged Infrastructure Market Report", je na razpolago na spodnjem naslovu, je brezplačno, a za prenos je potrebna registracija:

http://demand.simplivity.com/report-2016-state-of-hyperconvergence

Hiperkonvergenca omogoča rast operativne učinkovitosti in hkrati tudi znatno pripomore k zmanjšanju stroškov postavitve in obratovanja podatkovnih centrov. Kot pravi (izvorni citat) Marianne Budnik, vodja marketinga v podjetju SimpliVity: "The report is clear - the hyperconverged infrastructure market has dramatically grown over the last year, and with the large number of organizations planning to adopt within the next two years, that growth is accelerating. We believe this report signals that we've reached an important inflection point in the market. Hyperconverged infrastructure adoption is moving beyond single-system use cases to support all IT services and applications, including business and mission-critical, for organizations around the globe. And after signing our largest, multi-million dollar deal to date to replace all legacy IT equipment at a global Fortune 50 financial services firm, we believe that SimpliVity will lead the next wave of hyperconverged infrastructure adoption."

Ključne ugotovitve poročila so:

· Zmanjšanje stroškov je poglavitni razlog tako pri planiranih prehodih, kot tudi najbolj pozitivna ugotovljena korist pri zaključenih projektih prehoda na hiperkonvergenčno infrastrukturo.

· Izboljšanje operativne učinkovitost je med prvimi tremi prioritetami načrtovanih in zaključenih projektov.

· Za 42% podjetij, ki načrtujejo tak prehod, je operativna učinkovitost prva prioriteta IT oddelkov.

· Mnoga podjetja so zaskrbljena in načrtujejo v okviru hiperkonvergence izboljšati tudi postopke varnostnega kopiranja in obnavljanja, ti točki sta na drugem in tretjem mestu po prioriteti.

· Stopnja prehajanja na hiperkonvergenčno infrastrukturo v srednje velikih podjetjih se je skoraj podvojila, iz prejšnjega leta je zrastla za 80%.

· 88% podjetij, ki načrtujejo prehod, namerava zaključiti projekt v roku enega, največ dveh let.

Hiperkonvergenčna infrastruktura se zaenkrat globalno najbolj uveljavlja v regiji EMEA:

· Odstotek EMEA podjetij, ki prevzemajo hiperkonvergenco, je zrastel iz 27% na 46%.

· Prvi trije vzroki prehoda EMEA podjetij na hiperkonvergenco so:
- izboljšanje operativne učinkovitosti,
- posodobitev procesov varnostnega kopiranja in obnavljanja, ter
- povečanje stopnje strežniške virtualizacije.

· Stroški, povračilo investicije in nadgradljivost so prvi trije kriteriji izbire hiperkonvergenčne rešitve.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.simplivity.com/company/news-events/press-releases/

### ### ###

O podjetju Simplivity

Simplivity je mlado podjetje z jasno zastavljenim ciljem - poenostaviti IT. To nam omogočajo s postopkom hiperkonvergence ali zelo učinkovitega združevanja funkcionalnosti. Temelj vseh njihovih rešitev je programska tehnologija OmniStack za definiranje hiperkonvergenčne infrastrukture na programskem nivoju, ki deluje kot nadzornik za VMware vSphere / ESXi. OmniStack združuje vse elemente in funkcije pod hipervizorjem v poenoteno in poenostavljeno rešitev, učinek tega je zmanjšanje obsega in zapletenosti infrastrukture.

Hiperkonvergenčna infrastruktura Simplivity radikalno zmanjšuje stroške z zmanjšanjem TCO na tretjino. Na tehnologiji OmniStack temelji vodilna rešitev OmniCube, ki v eno napravo združi funkcionalnosti 12 ločenih IT rešitev. OmniCube nam že takoj po namestitvi zagotavlja hipervizor, zmogljivosti za obdelavo in hranjenje podatkov, deduplikacijo in replikacijo podatkov, WAN optimizacijo, medpomnilnik in prehodno vozlišče do strežniškega oblaka. Z namestitvijo dveh ali več sistemov pa si lahko zagotovimo praktično neomejen vir sredstev za informacijske obdelave v podjetjih vseh velikosti. Ob tem pa hkrati ohranjamo enostavnost namestitve, saj zmore celotno postavitev iz ene centralne točke upravljati en sam administrator z enostavno preglednostjo kompletnega sistema.

Od predstavitve leta 2013 pa do danes so tehnologije OmniStack / OmniCube pridobile veliko množico zvestih uporabnikov in si prislužile kopico priznanj v industriji in širšem uporabniškem okolju.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.simplivity.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com