O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS416play

Ustvarjalnim poslovnim uporabnikom in v vaše domove prinaša izboljšano uporabniško izkušnjo

Ljubljana, 25.7.2016 - Synology Inc. je predstavil DiskStation DS416play. Strežnik NAS, v katerega lahko vstavimo štiri diske, poganja 1,6 GHz dvojedrni procesor, ki ga je mogoče pospešiti do 2,48 GHz. Izjemno zmogljiv strežnik za hrambo podatkov in izvajanje uporabnih programov prinaša domačim uporabnikom in kreativcem zmogljivosti za hrambo celotne knjižnice podatkov na enem mestu.

"izboljšane zmogljivosti DS416play omogočajo uporabnikom opraviti več nalog v krajšem času," je izjavil Jason Fan, produktni vodja pri Synology Inc. "Strežnik NAS ni le prostor za hrambo. Dodatni programski paketi omogočajo uporabnikom preprost dostop in organizacijo podatkov."

Synology DS416play omogoča uporabnikom preprosto prevajanje medijskih datotek v ustrezne formate za predvajanje na izbranih napravah, saj prinaša simultano transkodiranje 4K Ultra HD na enem kanalu in Full HD na kar treh. DS416play podpira razširjen nabor formatov datotek. Uporabniki bodo tako uživali v predvajanju priljubljenih filmov z uporabo Apple TV, DLNA naprav, mobilnih naprav ali osebnih računalnikov.

Poganja ga 1,6 GHz dvojedrni procesor, ki ga je mogoče pospešiti do 2,48 GHz. DS416play omogoča hitrosti branja podatkov, ki presegajo 225 MB/s in zapisovanja 186 MB/s v RAID 5 konfiguraciji v okolju Windows. Dva gigabitna mrežna vhoda omogočata način nadomestnega delovanja, ki zagotavlja nemoteno delovanje v primeru nepredvidenih okvar mrežnega dostopa.

DS416play upravlja DiskStation Manager (DSM), najnaprednejši in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog, od varnostnega kopiranja do večpredstavnosti za domače uporabnike. Synology je prejel številna medijska priznanja, med drugim je prejel najvišjo oceno v kategoriji izdelkov srednjega razreda v raziskavi rešitev za hrambo revije TechTarget in že peto leto zapored priznanje PC Mag Readers' Choice.

Za več informacij obiščite https://www.synology.com/products/DS416play.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si