O-STA

Centrify je po več neodvisnih raziskavah, tudi Forrester-jevi ter Gartner-jevi, vodilni ponudnik identifikacijskih rešitev

Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je julija 2016 obvestil, da so ga analitiki tržno raziskovalne hiše Forrester Research opredelili kot 'Vodilni Ponudnik' (Leader) v poročilu o stanju na tržišču iz julija 2016 z naslovom "The Forrester Wave™: Privileged Identity Management, Q3 2016". V analizi, katere sad je to poročilo, so na podlagi 22 kriterijev ocenili 10 različnih ponudnikov iz tega področja, med drugim so ocenjevalo tekočo ponudbo, strategijo in prepoznavnost na tržišču. Od Centrify rešitev so si ogledali Centrify Server Suite ter Centrify Privilege Service.

V poročilu piše: "Centrify je kot prvi na tržišču ponudil vodilno SaaS PIM (Software as a Service - programska ponudba kot storitev, Privileged Identity Management - upravljanje identitet z visokimi pravicami) shrambo za uporabniška gesla. Njihova rešitev podpira tudi gručenje (clustering), razume se z večino iz široke ponudbe SaaS aplikacije ter IaaS platform, je zelo prilagodljiva in dopolnjena z dobrim monitoringom in poročanjem."

Originalni citat

Tom Kemp, CEO, Centrify: "PIM solutions that are purely on-premises are no longer enough to secure privileged access to hybrid infrastructure and applications. Identity is at the heart of security, and Centrify is the only vendor to provide PIM as a service to safeguard data and ensure maximum protection against security breaches in today's modern enterprise. We are extremely proud to be recognized by Forrester as a Leader in Privileged Identity Management," said Kemp. "We consider this honor to be validation of all our hard work and commitment to designing, building and delivering the best PIM products to market. The industry has spoken loud and clear: Centrify is the go-to vendor in the PIM market."

Centrify in Gartner Magic Quadrant

Centrify je junija 2016 tudi objavil, da je v vodilnem kvadrantu Gartnerjeve tržne analize "Magic Quadrant for Identity and Access Management as a Service, Worldwide". Po Gartner-ju so vodilni ponudniki IDaaS tržišča tisti, ki hitro pridobivajo stranke, katerim zagotavljajo storitve, ki najbolje ustrezajo njihovim trenutnim realnim potrebam. Imeti morajo tudi dovolj zmogljivosti za odziva na vse trenutne zahteve in hkrati trdno vizijo o produktu in tržišču v prihodnje.

Relevantna rešitev s tega področja je Centrify Identity Service (CIS), s pomočjo katere lahko poenotimo vse identitete, mobilne naprave in storitve, kakor tudi Mac platform, v enoten korporacijski oblak. V takem enotnem okolju se ni več treba ubadati z neprijetnostmi množice različnih identitet in gesel za eno osebo, ali kreirati in upravljati več ločenih varnostnih pravilnikov, in to tako za interne kot za gostujoče uporabnike. CIS omogoča enkratno prijavo (single-sign-on) v lokalne storitve, strežniške oblake ter mobilne storitve. CIS vključuje enostavno dopolnjevaje sistema z novimi uporabniki ter več-faktorsko avtentikacijo.

Tom Kemp: "We are honored to be recognized as a leader in the Identity and Access Management as a Service space," said Tom Kemp, CEO and co-founder of Centrify. "This recognition comes after a year of tremendous innovation and progress at Centrify. As the very first company to deliver integrated identity and mobility management, we continued this year with the additions of push multi-factor authentication, wearables support, mobile TrueSSO and mobile client protection. In addition, we integrated request and approval workflow and added support for B2B and B2C users. And most recently, we have added our cloud-based password and access management solution for today's hybrid world of servers and network infrastructure deployed in the data center and cloud."

Druge novice o Centrify:

Centrify Named a Leader in the 2016 Magic Quadrant for Identity and Access Management as a Service, Worldwide

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/centrify-named-a-leader-in-the-2016-magic-quadrant-for-identity-and-access-management-as-a-service-worldwide/

Centrify Honored as Bronze Stevie Award Winner in 2016 American Business Awards

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/centrify-honored-as-bronze-stevie-award-winner/

Centrify Receives 2015 Cloud Computing Product of the Year Award

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/centrify-receives-2015-cloud-computing-product-of-the-year-award/

Centrify Recognized on CRN's Security 100 List

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/centrify-recognized-on-crn-security-100-list/

Centrify's Holly Adams Named to CRN's 2016 Women of the Channel List for Second Consecutive Year

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/holly-adams-named-to-crn-2016-women-of-the-channel-list/

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/centrify-named-a-leader-in-privileged-identity-management-by-independent-research-firm

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com