O-STA

Gemalto in SafeNet - Najboljša rešitev za več-faktorsko avtentikacijo

Gemalto, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je opomnil na maja sprejeto priznanje, ki potrjuje odličnost avtentikacijske rešitve oz. storitve v strežniškem oblaku SafeNet Authentication Service. V okviru LinkedIn skupine Information Security Community s kar 300.000 člani so jo namreč razglasili za zmagovalca oz. 2016 Cybersecurity Excellence Awards Winner, razglašena je bila za najboljšo rešitev v kategoriji Multi-Factor Authentication Service.

François Lasnier, Senior Vice President, Identity Protection, Gemalto: "Priznanje s strani tako velike množice končnih uporabnikov pomeni, da smo zares vodilni dobavitelj na tržišču, da imamo kvalitetno in zanesljivo avtentikacijsko rešitev za namestitev na lokacijo ali upravljano iz strežniškega oblaka. Naše inovativne in v osnovi kot strežniške storitve postavljene storitve lahko najdete v več tisoč korporacijah, v vladnih ustanovah ter v drugih vrstah organizacij, ki se zavedajo, kako velikega pomena je zavarovanje dostopa do korporacijskih omrežij, aplikacij, storitev v strežniških oblakih in do podatkov milijonov končnih uporabnikov."

Holger Schulze, ustanovitelj 300.000-članske LinkedIn skupnosti Information Security Community: "Naše iskanje najboljših rešitev je vedno zelo kompetitivno,v izborih je sodeloval kar 240 konkurentov za najboljša priznanja, naši člani so sami strokovnjaki iz področij informacijskih tehnologij, zato lahko potrdim, da so zmagovalne rešitve zares trenutno najboljši produkti kar se tiče kvalitete ter inovativnosti na področju IT varnosti."

SafeNet Authentication Service je vodilna v oblaku temelječa rešitev za več-faktorsko preverjanje pristnosti. SAS omogoča popolnoma avtomatizirano in zelo varno avtentikacijo uporabnikov s prilagodljivimi opcijami koriščenja prijavnih žetonov ali tokenov, prilagojenih posebnim potrebam vsake organizacije. Ta prilagodljivost bistveno zmanjšuje skupne stroške delovanja avtentikacijske rešitve. Storitev, ki zase ne potrebuje nobene infrastrukture, je zato mogoče hitro namestit in pognati in s tem aktivirati celostno lokalnih ali v oblaku nameščenih poslovnih aplikacij in podatkov, kakor tudi podjetniških omrežij, identitet in naprav.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://safenet.gemalto.com/About_SafeNet/News_and_Media/News_Items_-_DP/2016/Gemalto_Wins_2016_Cybersecurity_Excellence_Award_for_Best_Multi-Factor_Authentication_Solution/

### ### ###

O podjetju Gemalto

Gemalto je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. Med njimi je mnogo produktov nekdanjega podjetja SafeNet, katero se je z Gemaltom združilo konec leta 2014. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. Gemalto omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com