O-STA

Riverbed je po analitikih podjetja Gartner spet vodilni ponudnik na tržišču WAN optimizacije

Riverbed, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje in monitoring komunikacij in aplikacij na lokalnih in prostranih informacijskih omrežjih, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

objavljata, da so pri podjetju Gartner spet izdali poročilo o tržišču rešitev za pospeševanje širokopasovnih omrežij oziroma za WAN optimizacijo, z naslovom "2016 Magic Quadrant for WAN Optimization", v katerem potrjujejo, da je Riverbed vodilni ponudnik rešitev za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij in pomnilniških sistemov. To je že deveto (9) leto zapored! Optimizacijske rešitve podjetja Riverbed bodo pospešile prenosne zmogljivosti WAN aplikaciji tipično za 5 do 50 krat, v nekaterih primerih celo za 100 krat, in za 60 do 95 odstotkov izboljšale izkoristek WAN omrežja. Po Gartnerju imata Riverbed-u koliko-toliko konkurenčno ponudbo le podjetji Cisco ter Silver Peak, ki sta tudi v istem segmentu analize.

Riverbed je tudi v kvadrantu vodilnih ponudnikov rešitev za spremljanje zmogljivosti in diagnostiko omrežij - "2016 Magic Quadrant for Network Performance Monitoring and Diagnostics" - ter v kvadrantu izzivalcev med ponudniki rešitev za spremljanje odzivnosti aplikacij - "2015 Magic Quadrant for Application Performance Monitoring Suites".

Paul O'Farrell, generalni manager oddelkov Riverbed SteelHead, SteelConnect and SteelFusion:

"Zelo smo ponosni, da se nam je na podlagi naše pakete produktov za WAN optimizacijo Riverbed SteelHead že devetič zapored uspelo uvrstiti med vodilne ponudnike te vrste rešitev. Za naše stranke je v teh časih zanesljivo delovanje in predvsem hitra odzivnost aplikacij ključnega pomena, sploh zaradi prevzemanja storitev v strežniških oblakih in digitalne transformacije, ki sta na vrhu prioritetnega seznama projektov IT oddelkov naprednih podjetij. SteelHead zagotavlja hitro, prilagodljivo, odzivno in varno komunikacijsko osnovo za poslovne aplikacije, zato lahko tukaj odigra ključno pri dobavljanju kvalitetnih storitev na lokaciji, do potujočih sodelavcev, kakor tudi v strežniške oblake v SaaS ter IaaS okoljih."

WAN optimizacija

Riverbed je vodilni svetovni dobavitelj rešitev za pospeševanje aplikacij na WAN omrežjih - sicer včasih govorimo o WAN pospeševanju (WAN optimization), včasih o pospeševanju aplikacij (application acceleration), v bistvu pa je govora o skupku tehnologij, ki so v enem ali drugem ali obeh teh dveh tipih rešitev. Med obema tipoma pospeševanja pravzaprav ni neke posebej očitne meje in običajno se za en izdelek v različnih kontekstih piše da je en ali drug tip rešitve. Za naprave Riverbed SteelHead torej včasih zapišemo da so WAN pospeševalniki, včasih pa da so aplikacijski pospeševalniki, zraven teh tehnologij pa so prilepljene še druge funkcije, v nekatere naprave je recimo vgrajena Websense rešitev za filtriranje spletnih strani.

Steelhead DX Edition 8000 zagotavlja hitrejše prenose in repliciranje večje količine podatkov, pogosteje in z več aplikacijske vidljivosti, nadzora, a hkrati manj stroški in tveganji kot s primerljivo kombinacijo rešitev kadarkoli prej. Hitrejši dostop do, ali obnavljanje arhiviranih podatkov so zagotovilo za kontinuiteto poslovnega procesa in s tem tudi pogoj za poslovno rast. Naprava temelji na nekoliko prirejenem v hiši razvitem operacijskem sistemu RiOS z optimizacijami za DX opremo za potrebe večje količine in hitrosti prenosa podatkov ter optimizacije aplikacijskih prenosov rešitev za varnostno arhiviranje in obnavljanje kot sta npr. NetApp SnapMirror ali EMC Symmetrix Remote Data Facility (SRDF)/A.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbed.com/gb/press-releases/riverbed-technology-again-named-a-leader-in-the-2016-gartner-magic-quadrant-for-wan-optimization.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij, pomnilniških sistemov, strežniških oblakov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Podjetja s prostranimi omrežji koristijo te rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti.

Ustanovljeno leta 2002, s sedežem v San Franciscu, je podjetje pridobilo več kot 24.000 strank po vsem svetu, med drugim tudi 95% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je visoko na seznamu Deloitte Technology Fast 500 in je redno seznamih vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant za različna področja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com