O-STA

Intel Security se bo izločil iz matičnega podjetja in postal spet - McAfee

Intel Security, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je proti koncu poletja 2016 obvestil o ponovni reorganizaciji podjetja. Kot kaže je prišlo obdobje, ko so velike korporacije spoznale, da jim integracija varnostnih podjetij nekako ne gre od rok, saj se v tem času več pred leti kupljenih varnostnih podjetij spet podaja nekako na svoje, ne samo McAfee-Intel.

Intel je prevzel McAfee v začetku leta 2011 in v letu 2014 preimenoval oddelek v Intel Security Group. Cilj Intel-a je bil postati vodilni dobavitelj varnostnih rešitev, sploh za končne sisteme, načrti o integraciji varnostnih funkcij neposredno v čipe oz. osnovno strojno opremo so bili veliki, pa še o čem drugem so razmišljali. A načrti so eno, realnost drugo, prodor do naprednih rešitev za končne sisteme jim ni uspel, prehitel jih je FireEye z nakupom podjetja Mandiant in ponudbo zares naprednih tehnologij za odkrivanje najhujših napadov. Ko bo čez nekaj mesecev ponudil rešitve za končne sisteme, ki bodo popolna zamenjava klasičnih protivirusnih rešitev, kakor tudi morebitne popolne zamenjave za web in email zaščito, se lahko tudi bodočemu McAfee-ju nekoliko slabše piše, a nadejajo se, da bodo na podlagi reorganizacije in novih investicij hitro pripravili nekaj novega in udarnega. Namreč, tudi kar se tiče zaščite spletnega prometa in elektronske pošte so imeli kar nekaj težav z uspešno konkurenco in proti koncu lanskega leta so linijo produktov za zaščito e-pošte kar naenkrat opustili. Še bolj jasno, da se dogaja nekaj konkretnega, je postalo nekaj mesecev kasneje, ko so prodali oddelek za napredne požarne pregrade, prej znan kot Stonesoft, prodali pa so ga bivšemu Websense-Rytheon oz. sedanjemu Forcepoint. No, še vedno je ostalo dosti produktov znotraj Intel Security, a ne več dolgo v tej ureditvi, takoj po koncu glavnih počitniških mesecev je prišla naslednja novica, novica o prodaji.

McAfee se bo sedaj izločil iz Intel-a in bo ponovno postal samostojna entiteta pod sedanjim vodstvom, Christopher Young, ki je trenutno še generalni direktor oddelka Intel Security Group, bo postal CEO samostojnega podjetja. Intel bo prodal 51-odstotni delež lastništva podjetja McAfee investicijski skupini TPG, 49-odstotkov pa bodo obdržali. Zaključek postopka prodaje je napovedan za drugo četrtletje 2017. TGP, ki bo v McAfee tudi dodatno investiral, ni čisti novinec na področju IT varnosti, v preteklosti so že investirali v Zscaler ter Tanium. Bomo videli, kam bodo krenili v bodoče.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www.intelsecurity.com/

### ### ###

O podjetju Intel Security

Intel Security, del korporacije Intel, je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci rešitev Intel Security so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Za podjetjem je dolgoletna tradicija, velik del Intel Security je namreč nastal iz nekdanjega podjetja McAfee, ustanovljenega že leta 1987 kot prva komercialna proti-virusna rešitev, katerega je Intel prevzel leta 2011 in potem postopoma ukinil ime blagovne znamke.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.intelsecurity.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com