O-STA

Forcepoint spet kot prvi na svetu implementira inovativne tehnologije v DLP rešitve

3.10.2016
Forcepoint, vodilni proizvajalec rešitev za napredno zaščito informacijskih omrežij, podatkov in uporabnikov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je kot prvi ponudnik te vrste rešitev predstavil varnostno analitiko za produkte za zaščito in preprečevanje izgube podatkov (DLP) - "Incident Risk Ranking".

Od zadnje različice programske osnove za Forcepoint DLP rešitve naprej le-te vsebujejo funkcionalnost ocenjevanja posledičnih tveganj incidentov varnosti podatkov. Ta uporablja statistične metode modeliranja in ocenjevanje "normalnega" obnašanja uporabnikov (baselining) za samodejno identifikacijo, grupiranje in tvorjenje lestvic incidentov, ki nam pokažejo, kateri in zakaj predstavljajo največja tveganja. Klasične DLP rešitve namreč ocenjujejo stopnjo nevarnosti samo na podlagi pomembnosti vpletenih podatkov in morda tega ali so bili poslani izven podjetja ali ne. Uporabniški vmesnik Forcepoint rešitve sedaj vsebuje novo preglednico - Incident Risk Ranking, ki pokaže najbolj tvegano skupino incidentov v zadnjih 24 urah, opcionalno tiste, ki so ocenjeni z višjo stopnjo, kot jo je določil administrator. Preglednica je odlično izhodišče za vodjo IT varnosti, ki mora določiti vrstni red obdelave teh incidentov.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do nove spletne strani podjetja:

https://www.forcepoint.com/product/data-insider-threat-protection/triton-ap-data/incident-risk-ranking-dashboard

### ### ###

O Forcepoint

Forcepoint je nastal z združitvijo podjetja Websense ter Raytheon Cyber Products in pridružitvijo bivšega Intel-McAfee oddelka za napredne požarne pregrade.

Websense je bil vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej je ponujal tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov, leta 2010 pa so pod ime TRITON združili popolno kombinacijo rešitev za zaščito spletnega prometa, prometa elektronske pošte ter poslovnih podatkov, v opcijski kombinaciji na lokaciji nameščenih rešitev ali storitev v strežniškem oblaku.

V prvi polovici leta 2015 je Websense postal lastništvo podjetja Raytheon, ki je največji ponudnik storitev in rešitev kibernetske varnosti za ameriško obrambno ministrstvo. Konec leta 2015 se je Websense-u pridružil še bivši oddelek podjetja McAfee za napredne požarne pregrade - prej Stonesoft in Sidewinder. Od 14. 1. 2016 naprej poslujejo pod enotnim imenom Forcepoint.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com

Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com