O-STA

HPE StormRunner Load 2.0

6.10.2016
HPE, oddelek zadolžen za varnostne rešitve HP Enterprise Software - Security, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je sredi poletja 2016 predstavil drugo pomembno različico orodja za testiranje zmogljivosti in odzivnosti strežniških oblakov. Produkt, ki je nastal pred približno dvema letoma, je postal v tem času vodilna opcija za podjetja, ki implementirajo in pred ali seveda tudi med produkcijsko rabo tudi preizkušajo ali zase namenjene ("zasebne") ali komercialni rabi namenjene ("javne") strežniške oblake. Glavni moto razvijalcev je - preprosto, pametno, skalabilno.

· StormRunner Load je - preprost - ker traja zares le nekaj minut, da se registriramo, naložimo skripte in poženemo teste.

· StormRunner Load je - pameten - ker ponuja obsežen nabor zmogljivih analitičnih preizkusov in integracij z mnogimi tako odprtokodnimi kot lastniškimi orodji.

· StormRunner Load je - skalabilen - ker lahko v testiranje hitro in enostavno nadgradimo za od enega do tudi en milijon ali več navideznih uporabnikov, da preizkusimo delovanje strežnikov pod najhujšimi obremenitvami.

Preizkusna različica: http://www8.hp.com/us/en/software-solutions/stormrunner-load-agile-cloud-testing/try-now.html

Studii za razvoj aplikacij lahko dodatno izkoristijo opcijo ponovne uporabe TruClient in Web / Https skript za testiranje obremenitev, katere so si naredili v orodjih HPE LoadRunner ter HPE Performance Center. StormRunner pa ima seveda tudi svoje orodje za kreiranje testov - TruAPI, iz vgrajene komandne vrstice pa je mogoče uporabljati tudi orodja kot so Jenkins ali TeamCity. Nova različica vsebuje obsežno sekcijo za upravljanje več testnih projektov hkrati, s čimer postane zanimiva tudi za ponudnike storitev, ki bi opravljali testiranja za več naročnikov. Zgoraj je zabeležen naslov, na katerem dobite informacije, kako preizkusiti to rešitev, spodaj pa je zapisana povezava do domače strani. Pa uspešno testiranje!

Domača stran: http://www8.hp.com/us/en/software-solutions/stormrunner-load-agile-cloud-testing/

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://community.hpe.com/t5/LoadRunner-and-Performance/Get-enterprise-ready-performance-testing-with-StormRunner-Load-2/ba-p/6882644#.V9u8c5h9601

### ### ###

O podjetju Hewlett Packard Enterprise in oddelku HP Enterprise Security

Podjetje Hewlett Packard Enterprise je nastalo leta 2015 z razcepitvijo davnega leta 1939 ustanovljene korporacije Hewlett Packard na dva dela. HPE je v storitve za podjetja usmerjen dobavitelj, z naslednjimi oddelki - Enterprise Group (strežniki, shramba podatkov, omrežja, svetovanje in podpora), Enterprise Services, Software ter Financial Services. Varnostne rešitve spadajo pod oddelek Software, čeprav so nekatere med njimi na razpolago tudi kot vnaprej nameščene naprave.

Več o HP Enterprise Security najdete na spletnih straneh: https://www.hpe.com/us/en/home.html#

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com