O-STA

Ekipa BTC City Ljubljana na poti na svetovno prvenstvo v Katar

Spoštovani,

članice kolesarske ekipe BTC City Ljubljana danes, 6. oktobra 2016 odhajajo v Katar. Nastopile bodo na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v organizaciji Mednarodne kolesarske zveze (UCI): Doha 2016. Šest članic profesionalne ekipe se bo z najboljšimi svetovnimi kolesarkami pomerilo v ekipni vožnji na čas. Dve kolesarki iz vrst ekipe BTC City Ljubljana bosta kot predstavnici slovenske reprezentance nastopili na cestni dirki za članice, v družbi svetovne kolesarske elite pa se bosta v svoji kategoriji pomerili še dve mladinki.

Več si lahko preberete v spodnjem sporočilu za medije.

Start ekipne vožnje na čas bo v nedeljo, 9. oktobra 2016, ob 14.10 uri. Barve ekipe BTC City Ljubljana bo zastopalo šest članic: Slovenka Polona Batagelj, Poljakinji Eugenia Bujak in Anna Plichta, Hrvatica Mia Radotić, Azerbajdžanka Olena Pavlukhina in Nemka Corinna Lechner. Kolesarke čaka 40 kilometrov dolga preizkušnja. Dirko, ki jo bodo krojili vročina in veter ter tehnično zahteven zadnji del trase s krožišči, se bo zaključila na umetnem otoku, imenovanem "Katarski biser".

Prenos v živo bo na voljo na naslednjih povezavah:

- http://www.cyclingfans.com/uci-road-world-championships/live

- http://www.sporter.si/tv-spored/sportklub-2/2016-10-09

Letos se bosta svetovnega prvenstva udeležili tudi dve mladinki, obe članici ekipe BTC City Ljubljana. Karin Penko bo v ponedeljek, 10. oktobra, najprej nastopila na dirki v vožnji na čas. V petek, 14. oktobra, bo nato tekmovala še na cestni dirki, na kateri se bo pomerila tudi Hajdi Zajc. Cestna dirka za članice bo sledila dan kasneje, v soboto, 15. oktobra. Slovensko reprezentanco bosta na 134,5-kilometrski dirki zastopali Polona Batagelj in Urša Pintar, obe članici ekipe BTC City Ljubljana.

Dobro pripravljenost so članice poklicne ekipe BTC City Ljubljana, katere soustanoviteljici in veliki podpornici sta družba BTC in Mestna občina Ljubljana, v ekipni vožnji na čas že dokazale. Po tem, ko je ekipa v lanski tekmovalni sezoni na svetovnem prvenstvu v Ameriki dosegla 8. mesto, se letos lahko pohvali s 6. mestom z dirke na Švedskem v Vargardi, ki je del ženskega World Toura. Ekipa na UCI Women's WorldTour trenutno zaseda 12. mesto, največji dosežek letošnje sezone pa je zabeležila Eugenia Bujak, ki je zmagala na dirki ženskega World Toura GP Plouay.

Novicam o nastopu ekipe na svetovnem prvenstvu lahko sledite na profilu ekipe na Facebooku.

Dodatne informacije: BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si