O-STA

Guidance Software - nove rešitve digitalnega preiskovanja za korporacije, pravne pisarne ali organe kazenskega pregona

7.10.2016
Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je sredi poletja letos predstavil osmo različico vodilnih rešitev EnCase Endpoint Investigator 8 ter EnCase Forensic 8.

Ken Basore, Guidance: "We spent long hours in the field with digital investigators to understand their needs and how we could best solve their challenges. We know they require tools that keep pace with evolving adversaries and that allow them to complete endpoint investigations quickly and effectively. EnCase Endpoint Investigator and EnCase Forensic, which are developed with direct customer feedback, deliver the most powerful investigation products on the market."

Nova linija produktov prinaša bolj poenoten delovni proces, bolj bogato in podrobno poročanje, ter poenostavljeno uvajanje novih preiskovalcev. Med ključnimi novimi funkcionalnostmi so:

· Vgrajeni preiskovalni postopki za hitrejše učenje - na razpolago so nova orodja za podporo hitremu uvajanju "mladih" digitalnih preiskovalcev v delovni proces. Ti lahko za začetek samo sledijo vnaprej pripravljenim postopkom, korak po korak, katere so avtorji izdelali za najbolj pomembne naloge digitalnega preiskovanja.

· Samodejno preiskovanje - razvijalci so v nove rešitve vgradili več kot 50 najbolj pogostih preiskav oz. iskanj po digitalnih podatkih, ki lahko preiskovalcem privarčujejo veliko časa.

· Poenostavljeno poročanje - sproti kreirana ad-hoc HTML poročila za obveščanje o preliminarnih ugotovitvah lahko pospešijo nadaljevanje preiskovalnega postopka v pravilno smer.

· Hiter predogled (Encase Endpoint Investigator) - preiskovalcem omogoča hiter predogled oddaljenih naprav brez potrebe po dolgotrajnem zajemanju celotnega pomnilnika.

· Integracija storitve Project VIC (EnCase Forensic) - preiskovalci organov pregona lahko neposredno v orodje vključijo slikovne identifikacije (hash) iz spletne podatkovne baze VIC projekta in tako poenostavijo in predvsem pospešijo pomembne preiskave.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.guidancesoftware.com/press-releases/post/2016/07/13/guidance-software-unveils-new-investigation-solutions-for-corporations-and-law-enforcement

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/


Dodatne informacije:
Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com