O-STA

Centrify - nove hibridne opcije za zaščito pomembnih uporabniških identitet, odslej možna tudi lokalna namestitev

14.10.2016
Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

sporočata obstoječim in potencialnim strankam, da je Centrify pred kratkim nadgradil tehnologijo za zaščito privilegiranih identitet (Privileged Identity Management) oz. pomembnejših sistemskih uporabniških računov z novimi fleksibilnimi opcijami za postavitev v naprednih hibridnih IT okoljih. Centrify Privilege Service, ki je bila prva v strežniškem oblaku temelječa rešitev te vrste, sedaj podpira tudi:

- namestitev na lokaciji (on-premise),

- v zasebnem strežniškem oblaku, ter

- kot upravljana storitev oz. PIM-as-a-Service, seveda ob

- že prej obstoječi namestitvi v običajnem strežniškem oblaku.

Bistvena novost je torej v lokalni opciji, namenjeni za bolj paranoična podjetja, ki si želijo popolnega nadzora in celotno omejenost sistema znotraj lastnega omrežja.

Bill Mann, vodja produktnega razvoja v Centrify, pravi: "Mnoge organizacije so povpraševale po več in bolj fleksibilnih opcijah za namestitev PIM rešitve. In v resnici marsikatero podjetje še vedno ni dovolj zaupljivo in ni pripravljeno hraniti sistemskih gesel v strežniškem oblaku. Za take stranke smo pripravili možnost namestitve na lokaciji ali v njihovem zasebnem strežniškem oblaku. To je privlačna alternativa podjetjem, ki javnim strežniškim oblakom še ne zaupajo ali pa zaradi te ali one regulative ali kakega pravilnika ne smejo koristiti našega strežniškega oblaka za vodenje privilegiranih računov."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2016/centrify-enhances-industry-leading-privileged-access-security-solution/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, PreSales Engineer
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com