O-STA

Enostavnejše parkiranje v Europarku

Čas, ki ga porabimo za iskanje parkirnega prostora, nam je vedno odveč, s prenovo garažne hiše ter ureditvijo prometa pa je Europark poskrbel, da bo parkiranje od zdaj hitrejše in bolj enostavno.

Enostavnejši sistem za obiskovalce

Sistem vodenja obiskovalcev se začne že na cesti. Promet v garažni hiši zdaj poteka enosmerno, nad vsakim parkirnim mestom pa je zelena oz. rdeča lučka, preko katere vozniki že na daleč vidijo, ali je parkirno mesto zasedeno ali prosto. V bližini vhoda so urejena parkirna mesta za invalide in širša parkirna mesta za nosečnice in družine z otroki - na teh mestih so lučke modre barve. Za še večjo pretočnost so postavljene usmeritvene table s številom prostih parkirnih mest, preureditev talnih oznak pa zagotavlja še večjo jasnost pri usmerjanju obiskovalcev. Z vsem tem so v Europarku poskrbeli za optimizacijo smeri prometa znotraj treh etaž. "Z novo ureditvijo smo pospešili prometni tok, obiskovalci hitro najdejo prosto parkirno mesto in se tudi lažje orientirajo," je zadovoljna center managerka Simona Mandl.

Izboljšave so plod tudi mednarodnih izkušenj

Preureditev so sicer zasnovali arhitekti SES skupine (v kateri je poleg Europarka še 28 nakupovalnih središč), ki z izkušnjami iz vseh središč poskrbijo, da se kar najbolje približajo potrebam in željam obiskovalcev. Za samo izvedbo so poskrbeli slovenski projektanti prometa. Nova ureditev je prišla ob pravem času, saj se bliža december, ko je parkirišče še posebej zasedeno.