O-STA

HPE storitve Managed Security Services odslej vključujejo tudi Qualys Vulnerability Management

HPE, oddelek zadolžen za varnostne rešitve HP Enterprise Software - Security, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je proti koncu leta v nabor storitev za upravljanje kompletne varnosti podjetij in organizacij integriral še strežniško storitev podjetja Qualys za preverjanje in upravljanje varnostnih ranljivosti. Varnostni storitvi Qualys Cloud Platform ter Qualys Vulnerability Management sta odslej v celoti integrirani v ponudbo upravljanih storitev HPE Managed Security Services (MSS) in sta na razpolago strankam, katere potrebujejo popolno vidljivost in nadzor svoje globalne informacijske varnosti po vseh informacijskih sistemih, podatkovnih centrih, kakor tudi v zasebnih in javnih strežniških oblakih. V zadnjih letih namreč podjetja postopoma selijo vse več svoje infrastrukture v strežniške oblake, pri tej transformaciji pa je bistvenega pomena zagotavljanje varnosti, če ne drugega vsaj zato, da se podjetja opogumijo in so sploh pripravljena preiti na strežniške oblake. Qualys-ove storitve pa so že same po sebi nameščene v strežniških oblakih in so zato še posebej primerne za preverjanje in zagotavljane varnosti drugih prav tako v oblakih nameščenih storitev oz. infrastrukture. HPE MSS bo še posebej izkoristil te zmogljivosti za pridobivanje vidljivosti v infrastrukturo podjetij v strežniških oblakih in za integracijo tako pridobljenih podatkov z informacijami pridobljenimi iz HPE MSS virov kot so na primer storitve analitike masovnih podatkov ali HPE ArcSight SIEM. Kombinacija informacij iz več neodvisnih virov bo dala strankam popoln pregled in nadzor varnostne situacije ne glede na arhitekturo ali geo-lokacijo. Več informacij in več funkcionalnosti pomeni seveda večjo varnost infrastrukture in zagotavljanje zanesljivosti poslovnih procesov.

Kako je mogoče realizirati integracijo storitev Qualys? HPE bo omogočil dostop do majhnega samo 2Mb velikega koščka programske opreme Qualys Cloud Agent, ki se lahko brez velikega vpliva na delovanje namestite na vsa lokalne ali oddaljene sisteme, ali na strežnike v oblakih. Agent zbira in posreduje napredne varnostne in skladnostne informacije v Qualys Cloud Platform, do katerega bodo dobili dostop tudi naročniki na HPE MSS. Informacije se lahko korelirajo tudi z drugimi viri informacij v okviru HPE MSS.

Povzeto po besedah generalnega direktorja HPE Security Services, g. Art Wong: "Spletni kriminalci niso amaterji temveč vrhunsko izobraženi inženirji, vsaj tisti, ki razvijajo nove sofisticirane napade ali sisteme za upravljanje napadov. Da jih premagamo, in to je seveda nujno, potrebujemo zanesljiv in sproten pregled kompletne varnosti in skladnosti celotne IT infrastrukture - na lokaciji ali v strežniškem oblaku. Z vključitvijo Qualys-ovih storitev v našo ponudbo lahko strankam zagotavljamo dodatne vpoglede in še bolj popolno zaznavanje in odpravljanje varnostnih pomanjkljivosti."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.hpe.com/us/en/services/consulting/security.html

### ### ###

O podjetju Hewlett Packard Enterprise in oddelku HP Enterprise Security

Podjetje Hewlett Packard Enterprise je nastalo leta 2015 z razcepitvijo davnega leta 1939 ustanovljene korporacije Hewlett Packard na dva dela. HPE je v storitve za podjetja usmerjen dobavitelj, z naslednjimi oddelki - Enterprise Group (strežniki, shramba podatkov, omrežja, svetovanje in podpora), Enterprise Services, Software ter Financial Services. Varnostne rešitve spadajo pod oddelek Software, čeprav so nekatere med njimi na razpolago tudi kot vnaprej nameščene naprave.

Več o HP Enterprise Security najdete na spletnih straneh: https://www.hpe.com/us/en/home.html#

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com