O-STA

Kyocera Document Solutions je prejela priznanje GOOD DESIGN AWARD 2016

Ljubljana, 14. december 2016 - Korporacija KYOCERA Document Solutions, eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je s ponosom objavila, da je za štiri večopravilne naprave in tiskalnike ECOSYS M5526cdw, ECOSYS P5026cdw, ECOSYS M2640idw in ECOSYS P2040dw, prejela priznanje Good Design Award 2016, ki ga podeljuje japonska fundacija Japan Institute for Design Promotion (JDP).

Nagrajeni izdelki so prejeli priznanje na podlagi svoje preproste in kompaktne zasnove, ki se lepo poda na pisalne mize v podjetjih, kakor tudi zaradi svoje uporabnosti - vključno s tihim delovanjem in zasnovo posod za tonerje, ki jih je zelo preprosto zamenjati. Ob upoštevanju, kako bodo te vstopne modele A4 večopravilnih naprav in tiskalnikov v pisarnah uporabljali, so snovalci dali velik poudarek oblikovanju. Ocenjevalci so še posebej pohvalili čist zunanji izgled ohišja naprav, brez nepotrebnih izboklin in štrlečih delov.

Ker bodo naprave najverjetneje nameščene na pisalnih mizah ali v neposredni bližini zaposlenih, je izjemno pomembno njihovo tiho delovanje. Skrajšan, v primerjavi s predhodnimi modeli, je tudi čas potreben za izpis, kar izdatno pripomore k večji učinkovitosti dela v pisarnah. Prostor za nemestitev naprav je mogoče, po zaslugi standarne možnosti brezžičnega omrežnega povezovanja, prilagoditi razporeditvi pohištva v pisarni. Izdelki so opremljeni tudi z orodjem za oddaljeno upravljanje z obilo možnosti, vključno s funkcijo skupinskega nastavljanja več tiskalnikov ali večopravilnih naprav hkrati, kar izdatno poenostavlja vzdrževanje.

Ocenjevalci so v svojem poročilu zapisali: "Za ocenjene izdelke je značilna majhna oblika in tiho delovanje, kot tudi učinkovitost delovanja. Navdušilo nas je orodje za oddaljeno nameščanje, ki se ponaša z obilo funkcijami, vključno s funkcijo skupinskega nastavljanja več tiskalnikov ali večopravilnih naprav hkrati. Ohišje je kompaktno, nadzorna plošča pa je jasna in preprosta za uporabo. Celoten dizajn, vključno z delovanjem in preprostim vzdrževanjem, daje uporabnikom zagotovilo, da bodo opravila povezana z dokumenti opravljena gladko in brez težav."

O priznanju Good Design Award

Priznanje Good Design Award je celovit sistem ocenjevanj in priporočil, katerega namen je izpostaviti izjemne oblikovalske dosežke, ki prispevajo k bogatitvi naših življenj, gospodarstva in družbe kot celote. Podeljuje ga japonska fundacija Japan Institute for Design Promotion (JDP). Ponaša se z bogato tradicijo, saj je naslednik priznanja Good Design Selection System (ali G Mark System), ki ga je leta 1957 ustanovilo Ministrstvo za mednarodno trgovino in industrijo (danes Ministrstvo za Ekonomijo, trgovino in industrijo). S testiranji, ki jih opravljajo zadnjih 60 let, preizkušajo izdelke z različnih področij industrije, na leto pa ocenijo oblikovanje približno 1.200 različnih izdelkov. Prejemniki priznanja Good Design Award smejo uporabljati znak G Mark, ki predstavlja simbol kakovostnega oblikovanja že več kot pol stoletja.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki deluje že od leta 1959. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si