O-STA

dm in ekipa Radia 1 z dobrodelnim radijskim maratonom

dm in ekipa Radia 1 pripravljajo že tradicionalni 28-urni dobrodelni radijski maraton v središču Ljubljane. Denis, Jana in Miha bodo svoje mikrofone tokrat postavili kar pred ljubljansko Mestno hišo na Mestnem trgu, kjer je tudi priljubljena prodajalna dm - drogerie markt. Vse, ki bodo simpatične radijce pozdravili tudi na lokaciji, čakajo v tej prodajalni še posebne ugodnosti. Oddajo v živo bodo Denis, Jana in Miha pričeli v četrtek, 22. decembra, ob 5. uri zjutraj, radijske mikrofone pa bodo ugasnili točno 28 ur kasneje - v petek, 23. decembra, ob 9. uri, dm pa bo v času trajanja dobrodelnega maratona vsako uro namenil določen znesek za pomoč družinam v stiski. Svojo priljubljeno jutranjo oddajo, ki običajno traja 4 ure, bodo tako podaljšali kar na neverjetnih 28 ur, ter tako poskušali zbrati čimveč dobrodelnih prispevkov za socialno ogrožene družine.

Pomoč s kratkim sporočilom

S pomočjo sms-ov, ki jih lahko pošljemo na številko 1919, ter ob tem vtipkamo geslo POMAGAM 1 ali POMAGAM 5, lahko vsak podarili enega ali pet evrov. Vsak naj pomaga po svojih zmožnostih, sodelujočim pa bo podarjeno zadovoljstvo, da je nekomu, ki ima manj kot on, vsaj malo polepšal praznične dni. Vsak lahko tudi predlaga družino, ki potrebuje pomoč tako, da sporoči njeno zgodbo in kontaktne podatke na elektronski naslov: pomagam@radio1.si.

Čigav nakup bo pokril dm?

Sreča pa lahko doleti tudi kupce dm-a, ki se bodo v času dobrodelnega maratona znašli na blagajni katere od naključno izbranih dm-ovih prodajaln po vsej Sloveniji, v hipu, ko bo vanjo poklical kateri od radijskih voditeljev. dm jih bo namreč razveselil s podarjeno nakupovalno vrečko in jim v celoti pokril nakup. Sreča nas bo zasledovala vseh 28 ur, saj bodo Denis, Jana in Miha redno pritiskali na tipke svojih mobilnih telefonov!

Akcijo bodo podprli tudi znani slovenski glasbeniki, igralci in druge znane osebnosti

Predbožično razposajeni voditelji bodo skrbeli za pestro in vznemirljivo radijsko dogajanje, v katerega se bodo vmešali številni znani slovenski glasbeniki, igralci in druge znane osebnosti, ki se bodo trojici pridružili v studiu. Kdo bodo ti gostje, naj za zdaj še ostane božična skrivnost! Celoten program bomo lahko spremljali tudi prek programa v živo LIVE stream na spletni strani Radia 1, najbolj svetle utrinke dobrodelnega maratona pa bo zabeležil tudi Facebook.

V lanskoletni dobrodelni akciji sta Radio 1 in dm v 28 urah s pomočjo radijskih poslušalcev in dm-ovih kupcev zbrala več kot 30.000 evrov, s tem denarjem pa sta pomagala kar sedmim slovenskim družinam.