O-STA

Pot med krošnjami Pohorje bo aprila posvečena najmlajšim

Minuli teden smo vstopili v koledarsko pomlad, ki mnogim predstavlja enega izmed najlepših letnih časov. Narava se namreč v tem času začne prebujati iz zimskega spanja, dnevi postajajo daljši, sonce nas vse bolj prijetno greje, v zraku pa je že čutiti prijetno spomladansko svežino. Pomlad je zato idealen čas za raziskovanje naravnih znamenitosti in uživanje na prostem. Če iščete idejo, kako izkoristiti kakšen sončen dan ali konec tedna, je ena izmed njih lahko izlet na Roglo. Obiščete lahko Pot med krošnjami Pohorje, priljubljeno destinacijo za družine, ki je primerna za vse tiste, ki se želijo podati na nepozaben izlet v naravo. V času velikonočnih praznikov in v mesecu aprilu pripravljajo zanimive aktivnosti, zato bo to doživetje še bolj čarobno. V soboto, 30. marca, bodo otroci lahko ustvarjali na velikonočni ustvarjalni delavnici, najmlajšim pa bodo posvetili tudi mesec april.

Mesec otrok na Poti med krošnjami

Rogla velja za eno najlepših predalpskih hribovij v Sloveniji, ki nudi obilo možnosti za pomladne aktivnosti z družino. Če se želite povezati z naravo na prav poseben način, je izlet v osrčje mogočnih pohorskih gozdov zagotovo prava izbira. Pot med krošnjami Pohorje leži na vrhu Rogle na nadmorski višini 1517 metrov in obiskovalcem omogoča spoznavanje krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj ter odkrivanje gozdnega življenja z edinstveno floro in fauno. Pot je v pomladnem času še posebej zanimiva, saj odpira imenitne razglede na prebujajočo se naravo, hkrati pa je tudi zabavna in poučna. V drugem mesecu pomladi, ki so ga poimenovali kar mesec otrok, so za družine pripravili posebno ponudbo. Od 1. do 30. aprila bodo poleg ugodnejših družinskih vstopnic in prostega vstopa za otroke do 3. leta, imeli v spremstvu starša prost vstop tudi otroci, stari do 14 let. Izkoristite to priložnost in na kilometer dolgi poti skupaj z vašimi najmlajšimi spoznajte naravne procese in se naučite, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje.

Ustvarjalnice med krošnjami

Na Poti med krošnjami je zabava zagotovljena za vso družino. Tako odrasli kot otroci se lahko preizkusite na adrenalinskih postajah in preverite, na primer, kako dobri ste pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim breznom. Vsi, ki imate radi bližnjice, si lahko pot navzdol skrajšate s spustom po adrenalinskem 62-metrskem vijugastem toboganu v notranjosti razglednega stolpa, ki obenem ponuja čudovite razglede. Skrivnostni pohorski gozdovi pa so pravi navdih tudi za ustvarjanje. S prvimi Ustvarjalnicami med krošnjami bodo pričeli ravno v času velikonočnih praznikov. Najmlajši bodo lahko v soboto, 30. marca, med 10.30 in 13.30 na Velikonočni ustvarjalnici med krošnjami znova razgibali prstke in prebudili svojo ustvarjalno plat. Takrat bodo skupaj z ekipo Gledališča Pravljičarna izdelovali pisane kokoške in dolgouhe zajčke. Od aprila naprej pa bodo Ustvarjalnice med krošnjami na voljo vsako zadnjo soboto v mesecu.

Od aprila naprej podaljšan tudi delovni čas

Obiskovalci bodo v neverjetnih razgledih veličastnih dreves, ki jih ponuja Pot med krošnjami, lahko od aprila najprej uživali še dlje. Pot bo namreč odprta vsak dan med 10. in 18. uro, zadnji vstop pa bo mogoč eno uro pred zaprtjem.

Ne zamudite prijetnih temperatur za raziskovanje novih krajev ter ustvarite nepozabne spomine. Vse aktualne informacije o Poti med krošnjami Pohorje najdete na spletni strani in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.