O-STA

Družba Air France je pripravljena na poletje v Parizu

Družba Air France je pripravljena na poletje v Parizu

Letos poleti bo Francija gostila največji športni dogodek na svetu - Olimpijske igre 2024. Pri letalski družbi Air France so se na ta dogodek pripravljali več mesecev in nedolgo nazaj predstavili poseben program, ki ga v središču francoske prestolnice pripravljajo v času poletne sezone. Obiskovalci Pariza kot športni navdušenci bodo lahko raziskovali svet letalske družbe in izkusili edinstveno potovalno izkušnjo, skozi katero Air France svojim potnikom predstavlja francoski življenjski slog.

Restavracija družbe Air France v palači Palais de Tokyo

Od 27. julija do 11. avgusta 2024 francoski letalski prevoznik vabi vse k raziskovanju prostorov palače Palais de Tokyo. V tej znameniti francoski kulturni ustanovi bodo namreč na več kot 850 m2 predstavili zgodbo družbe Air France. Ker se palača nahaja v bližini prizorišč, kot so Grand Palais Ephémère, Eifflov stolp in Esplanade des Invalides, kjer se bodo odvili številni športni dogodki, bodo obiskovalci vseh generacij čas med tekmovanji lahko izkoristili za brezplačen ogled prostorov palače, ki bodo namenjeni le letalski družbi. Središče dogajanja bo zagotovo restavracija Air France, s katero želijo obiskovalcem približati gastronomsko izkušnjo na letalu. V tej pop-up restavraciji bodo ponujali kulinarične specialitete, ki jih običajno strežejo v poslovnem razredu na letih na dolge razdalje. Pod okusne jedi restavracije à la carte se bo podpisal francoski chef Arnaud Lallement, ki je prejel že tretjo Michelinovo zvezdico, meni za sladice pa bo sestavila Nina Métayer, ki je bila pred kratkim na prestižnem tekmovanju The World's 50 Best Restaurants Awards izbrana za najboljšo slaščičarko na svetu za leto 2024. Vsak obrok, ki bo izbran v francoskem slogu, pa bo postrežen z namiznim priborom, ki ga je posebej za Air France ustvaril oblikovalec Jean-Marie Massaud.

Edinstvena priložnost za spoznavanje doživetja z Air France

V palači Palais de Tokyo bodo obiskovalci lahko občudovali ikonično rdečo obleko z vlečko, ki jo je oblikoval Rabih Kayouz, ter preizkusili najnovejšo kabino za poslovni razred, opremljeno z novimi drsnimi vrati, ki potnikom nudi še večje udobje in zasebnost. Prav tako bodo imeli priložnost, da bodo s pomočjo virtualne resničnosti obiskali pilotsko kabino letala Airbus A350, ki velja za dragulj francoskega letalskega prevoznika za lete na dolge razdalje. Obiskovalci bodo lahko izvedeli več o zavezah na področju trajnostnega razvoja družbe Air France in tako dobili predstavo, kaj družba počne za razogljičenje, kot je na primer povečana uporaba bolj trajnostnega letalskega goriva, nakup novih letal ter razvoj praks bolj ekološkega pilotiranja. Predstavljena bo tudi nova ponudba Air France izdelkov, prav tako bodo obiskovalci lahko tekmovali v nagradni igri za dve letalski karti na dolge razdalje v poslovnem razredu na destinacijo, ki je v mreži letov letalske družbe.

... in najboljše ponudbe francoskega letalskega prevoznika

Od 28. avgusta do 8. septembra 2024 bo družba Air France v središču Pariza še naprej razstavljala svoje izdelke in predstavljala storitve. Družba se bo namreč predstavila na SPOT24, prizorišču, kjer bo potekala razstava v povezavi s športom in urbano kulturo, in v turističnem informacijskem centru Paris Je T'aime, ki se nahaja poleg Eifflovega stolpa. V središču pozornosti bo zagotovo najnovejši sedež poslovnega razreda za lete na dolge razdalje, predstavili pa bodo tudi storitev SAPHIR, ki že več kot 20 let potnikom s posebnimi potrebami nudi pomoč pred in po letu ter ves čas potovanja.

Več informacij najdete tudi na tej povezavi.