O-STA

Xirrus je vizionar na združenem področju brezžičnih in ožičenih lokalnih omrežij, pravijo analitiki podjetja Gartner

Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je proti koncu leta 2016 obvestil javnost, da se je podjetje po Gartnerjevi analizi "2016 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure" uvrstilo v kvadrant vizionarjev. Vizionarji so po Gartnerju podjetja, ki zelo dobro razumejo tehnologijo in tržišče in stremijo predvsem k usmerjanju tržišča na nove poti, izpopolnjujejo tehnologijo in razvijajo novo ponudbo, inovativne rešitve. Od vodilnih ponudnikov se razlikujejo po nekoliko manjši zmožnosti izvrševanja največjih projektov.

Shane Buckley, izvršni direktor podjetja Xirrus je z uvrstitvijo med vizionarje v tem kombiniranem področju zelo zadovoljenj. V tem vidi potrditev inovativnih teženj podjetja in svetle prihodnosti nove generacije naprednih in zmogljivih brezžičnih rešitev. Xirrus si je dobro oceno zaslužil s konstantnim razvojem nove strojne opreme za običajna in zelo obremenjujoča okolja, kakor tudi z razvojem naprednih in uspešnih podpornih storitev kot so upravljanje iz strežniškega oblaka, napredna analitika, enostavno vklapljanje v omrežje in integracija s storitvami enkratnega prijavljanja, varnostne funkcije ter trženje brezžičnih omrežij. Prihodnost je svetla, Xirrus bo še naprej vsaj tako uspešen, pravi g. Buckley.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

hhtps://www.xirrus.com/xirrus-named-visionary-2016-gartner-magic-quadrant-wired-wireless-lan-access-infrastructure

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com