O-STA

PwC napovedal novo globalno ekipo za poslovne davčne storitve

Ekipo Globalne davčne rešitve za podjetja bo sestavljala nekdanja davčna skupina podjetja GE

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Družba PwC je danes napovedala inovativen dogovor s podjetjem GE za zagotavljanje celostnih davčnih storitev za podjetja na svetovni ravni v okviru GE-ja. V okviru tega dogovora bo PwC zaposlil prek 600 članov GE-jeve visoko cenjene davčne ekipe s celega sveta in pridobil GE-jevo tehnologijo s področja davkov, da se okrepi tako poudarek PwC-ja na vsebinskem sklopu funkcije davkov za prihodnost kot zagotavljanje davčnih rešitev za podjetja na svetovnem trgu.

PwC je največje podjetje s področja davčnega svetovanja v ZDA in po svetu z mrežo 41.000 davčnih strokovnjakov v 157 državah sveta. Glede na dokazane izkušnje in strokovnost ekipe podjetja GE pri PwC verjamejo, da so našli priložnost, ki prepoznava potrebe prihodnosti na hitro spreminjajočem se trgu.

"Raven talentov, ki prihajajo na našo družbo z GE-ja, je izjemen," je povedal Mark Mendola, podpredsednik uprave in izvršni družbenik podjetja PwC. "Ta dogovor nam bo omogočil, da še naprej našim strankam zagotavljamo najboljše storitve s področja davkov v vedno bolj spremenljivem in negotovem okolju. Integracija GE-jevih talentov v širše kapacitete PwC-ja nam bo omogočila, da uresničimo vizije dokumenta Tax Function of The Future v vse bolj digitaliziranem svetu davkov."

Dogovor z družbo PwC je rezultat GE-jeve ponovne ocene optimalnih načinov za zagotavljanje teh ključnih globalnih storitev na področju davkov danes in v prihodnosti. Nova skupina Globalne davčne rešitve za podjetja bo delovala v okviru davčne divizije PwC in bo nudila storitve ne le strankam GE-ja, ampak tudi PwC-ja. Petletni sporazum z možnostjo podaljšanja stopi v veljavo 1. aprila 2017.

Mike Gosk, podpredsednik družbe GE in višji davčni svetovalec, je dodal: "Dogovor nam bo omogočal nadaljnji dostop do strokovnega znanja svetovnega ranga s strani vodilnega podjetja na globalni ravni, pa tudi fleksibilnost, da lahko svoj obseg prilagodimo zahtevam sprememb v GE-jevem portfelju. Zadovoljni smo, da lahko nadgradimo naš dolgotrajni odnos s PwC-jem na način, ki tudi drugim vodilnim podjetjem omogoča, da izkoristijo potencial najboljše davčne ekipe na svetu, hkrati pa GE-jevim izkušenim strokovnjakom nudi izvrstno karierno priložnost."

O PwC

Cilj družbe PwC je graditi zaupanje v družbo in reševati pomembne težave. Smo mreža podjetij v 157 državah z več kot 223.000 zaposlenimi, ki so predani zagotavljanju kakovostnih storitev na področjih informiranja, svetovanja in davkov. Več informacij najdete na spletni strani www.pwc.com, kjer nam lahko tudi poveste, kaj je pomembno za vas.

Ime PwC se nanaša na mrežo PwC oziroma katero od podjetij v tej mreži, ki so vsako svoja pravna oseba. Več podrobnosti najdete na naslovu www.pwc.com/structure.

© 2017 PwC. Vse pravice pridržane.

O GE

GE (NYSE: GE) je globalno podjetje digitalne industrije, ki spreminja industrijo s stroji in rešitvami na osnovi programske opreme in rešitvami, ki so povezane, odzivne in predvidljive. GE je organiziran okoli globalne platforme za izmenjavo znanja, "Trgovine GE", preko katere lahko podjetja selijo in dostopajo do iste tehnologije, trgov, strukture in znanja. Vsaka inovacija dodatno krepi inovativnost in uporabo v različnih industrijskih sektorjih, ki jih pokrivamo. Preko svojih zaposlenih, storitev, tehnologije in obsega GE zagotavlja boljše rezultate za stranke, saj govori jezik industrije. www.ge.com

Izvorno različico izjave za javnost si lahko ogledate na spletni strani businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170112005667/en/

Kontakti

Mediji:
PwC
Lina Woods, +1-202-367-6602
Lina.m.woods@pwc.com

Vir: PwC