O-STA

Digitalna transformacija in Kyocera

Ljubljana, 19. januar 2017 - Kyocera in njen regionalni zastopnik Xenon forte sta na včerajšnjem srečanju partnerjev predstavila novosti iz programa in vizijo razvoja podjetja, kot enega od vodilnih globalnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti. Srečanje je popestril svetovno priznani slovenski fotograf Arne Hodalič.

"Povpraševanje po storitvah v okviru upravljanja tiskanja in upravljanja dokumentov se povečuje. Tudi zaradi pogoste uporabe termina "Digitalna transformacija", podjetja vse bolj intenzivno razmišljajo o posodobitvah procesov in vpeljavi novih tehnologij," je dejal direktor podjetja Xenon forte Ciril Kraševec. in dodal: "Xenon forte se, kot regionalni partner japonske korporacije Kyocera Document Solutions, intenzivno vključuje v tokove in spremembe. Pri tem pa nepogrešljivi del predstavlja odlično sodelovanje z razvejano mrežo naših partnerjev."

Večopravilne naprave Kyocera dokazujejo, da niso zgolj tiskalniki in skenerji, temveč zmogljivi računalniški sistemi, ki lahko poganjajo različne vrste aplikacij. Na srečanju, ki se ga je udeležilo preko 40 predstavnikov iz več kot 30 podjetjij, so glavni poudarek namenili številnim rešitvam, ki podjetjem omogočajo poenostavljeno in učinkovitejše delo, hkrati pa izdatno znižujejo stroške tiskanja in upravljanja z dokumenti. Posebno pozornost so namenili tudi mobilnemu tiskanju, saj naprave podpirajo tiskanje z različnih mobilnih naprav (Android, iOS) ter funkcijo WiFi Direct, podprti pa sta tudi rešitvi Apple AirPrint in Kyocera Mobile Print.

Kyocera ponuja obširen nabor rešitev in storitev v celotnem delovnem procesu v podjetju. V sodobno opremljeni pisarni so večopravilne naprave postale interaktivni terminali za zajem in digitalizacijo papirnih dokumentov in so pogosto integrirane z zalednimi sistemi. Kyocerina programska platforma HyPAS omogoča tesno integracijo večopravilnih naprav z DMS/ECM sistemi. Obenem pa je na voljo bogat nabor posameznih rešitev, ki pomagajo uporabnikom pri konkretnih opravilih.

Srečanje je, s predstavitvijo nekoliko drugačne oblike digitalne transformacije svojega dela, popestril popotnik, biolog in svetovno priznani slovenski fotograf Arne Hodalič. V izjemno zanimivem predavanju "Zgodbe o zakladih", je udeležence popeljal v svoj svet odkrivanja zakladov, od potopljenih ladij v jadranskem morju, inkovskih zlatih umetnin, do keltskih in srednjeveških ostankov, ki jih skriva reka Ljubljanica.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki deluje že od leta 1959. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si