O-STA

dm ponovno s podporo vseslovenski akciji Šolar na smuči

V podjetju dm spodbujajo šport, zato so tudi letos kot zlati sponzor s ponosom podprli vseslovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok Šolar na smuči. Več kot 2.500 šolarjev se je v dneh od 16. do 20. januarja smučalo in zabavalo na petih smučiščih po Sloveniji, na Krvavcu, Voglu, Mariborskem Pohorju, Cerknem in Rogli.

Šport za zdravje in samozavest naših šolarjev

Akcijo Šolar na smuči sta podprla tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, tudi sama zavzeta rekreativna športnica in predsednik države Borut Pahor, ki nikoli ne skriva svoje ljubezni do športa. Oba sta se dogodka osebno udeležila in poudarila, kako pomemben je šport tako za zdravje kot samozavest naših šolarjev. Kot vsako leto je mlade junake na progi pozdravil tudi Jure Košir, ambasador projekta in nekdanji vrhunski smučar, danes uspešen poslovnež. Povedal je, da ga je šport naučil discipline in vztrajnosti, brez česar mu v življenju ne bi uspelo.

Šolar na smuči - Open

V nedeljo, na Svetovni dan snega, so imeli mladi smučarji na Krvavcu še prav poseben smučarski praznik Šolar na smuči - Open. Vsi otroci do 15. leta starosti so lahko smučali brezplačno, po smučanju pa jih čakala še zabava na Plaži Krvavec.