O-STA

dm s 25.000 EUR, podporo slovenskih športnikov in vseslovensko iniciativo Rastemo s športom za bolj razgibano in zdravo otroštvo

Ljubljana, 26. marec 2018 - Podjetje dm drogerie markt, ki letos praznuje 25 let, začenja vseslovensko iniciativo Rastemo s športom. Z donacijo v višini 25.000 EUR bodo v sodelovanju s slovenskimi izvajalci športnih dejavnosti organizirali brezplačne športne urice za otroke. Na ta način želijo pri dm otroke spodbuditi h gibanju, športni aktivnosti in medsebojnemu druženju. Iniciativo za gibanje že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. Goran Dragić, kapetan zlate košarkarske reprezentance z lanskega evropskega prvenstva, je ob tem povedal: "S košarko sem odrasel in osebnostno zrasel. Šport je carski, zato naj tudi otroci tečejo in trenirajo. Ne glede na to, ali jim uspe ali ne, pomembno je, da se gibajo in so zdravi."

Za bolj razgibano in zdravo otroštvo

Otroci vedno več časa preživijo pred računalniki in drugimi tehničnimi napravami, vedno redkeje pa na ulicah in dvoriščih slišimo razigran otroški smeh. Vedno manj so motivirani za gibanje in zato med njimi prihaja do debelosti, slabše socialne povezanosti in slabše razvitih motoričnih spretnosti. Z gibanjem in športnim udejstvovanjem otroci razvijajo svojo socialno in čustveno plat, svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo svoje interese in oblikujejo samopodobo. Z iniciativo Rastemo s športom želijo pri dm otrokom pokazati, da sta gibanje in z njim povezan zdrav način življenja lahko tudi zabavna.

Poziv izvajalcem športnih dejavnosti

Z željo, da od junija do oktobra omogočijo brezplačne športne urice za otroke, ki prihajajo iz različnih krajev Slovenije, bodo s pomočjo razpisa izbrali 25 izvajalcev športnih dejavnosti. Zainteresirane organizacije se lahko na razpis prijavijo do 8. aprila 2018 prek spletne strani www.dm-drogeriemarkt.si/rastemo-s-sportom.

Podpora Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije

Vseslovensko dm iniciativo Rastemo s športom, ki ima velik potencial za aktivacijo otrok, že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. "Veselimo se, da si bomo telovadnico tokrat lahko delili z otroki, jih motivirali in navduševali nad športnimi aktivnostmi. Sami si ne predstavljamo vsakdana brez športa in upamo, da nad gibanjem in druženjem ob športu navdušimo še koga," se nad iniciativo navdušujejo člani Košarkarske zveze Slovenije, ki jih šport spremlja na vsakem koraku. Klemen Prepelič, član slovenske košarkarske reprezentance, ki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila 1. mesto, je ob tem dodal: "Že od otroštva je šport del mojega vsakdana. Želim si, da bi šport vsem otrokom dal toliko kot meni, zato podpiram projekt Rastemo s športom." Iniciativo z navdušenjem podpira tudi Deja Doler Ivanović, nekdanja vrhunska rokometašica, ki veselje nad rokometom prenaša na mlajše generacije v sklopu Krimove rokometne šole. Ob tem je povedala: "Sama takšnih možnosti nisem imela in res uživam, ko vidim nasmejana dekleta, ki so zaljubljena v šport, tako kot sem jaz. Ko si enkrat na vrhu, sta ponos in pogled na vse doseženo neverjetna. Zdaj moramo vse to prenesti na mlajše rodove in rasti skupaj z njimi." Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni podporniki projekta izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih.

Dodatne informacije o iniciativi in razpisni pogoji za zainteresirane organizacije so na voljo na www.dm-drogeriemarkt.si/rastemo-s-sportom.