O-STA

Synology je predstavil novi usmerjevalnik RT2600ac in rešitev VPN Plus

Ljubljana, 24. januar 2017 - Synology Inc. je predstavil RT2600ac - varen in izjemno hiter usmerjevalnik, namenjen modernim pisarnam in domačim uporabnikom. S pomočjo bogatega nabora zmogljivih programov in intuitivno oblikovanega uporabniškega vmesnika, RT2600ac prinaša zanesljivo delovanje in neprekinjene mrežne ter brezžične povezave za večje število uporabnikov. Rešitev VPN Plus omogoča uporabnikom usmerjevalnika Synology postaviti svojo, zmogljivo VPN rešitev.

Pametno mreženje za vaš dom in podjetje

Za najboljšo uporabniško izkušnjo in zmogljivosti omrežja je RT2600ac opremljen z 1,7 GHz dvojedrnim procesorjem in ima implementirano zadnjo verzijo brezžičnega standarda 802.11ac s podporo za MU-MIMO funkcionalnost, ki omogoča priključitev večjega števila naprav z višjimi hitrostmi prenosa. V kombinaciji s funkcijo Smart Connect pa lahko RT2600ac, za najboljšo hitrost brezžične povezave in doseg, inteligentno optimizira kakovost povezave tako na 2,4 GHz, kot tudi na 5 GHz povezavi. Z uporabo dveh 1,0 Gbps vhodov WAN za uravnotežen prenos podatkov ali nadomestni način delovanja, lahko uporabnik, izrabi prednosti dveh hitrih spletnih povezav.

"Z vse večjim povpraševanjem po hitrejših in pametnejših brezžičnih povezavah, uporabniki iščejo visoko zmogljive usmerjevalnike, ki lahko zanesljivo podprejo vse več priključenih naprav," je dejal produktni vodja Michael R Wang. "S SRM in bogato zbirko dostopnih programov, lahko uporabniki svoj usmerjevalnik RT2600ac spremenijo v večnamenski VPN, RADIUS in podatkovni strežnik, ki je zmožen prenašati medije, ki zahtevajo večjo pasovno širino."

RT2600ac poganja operacijski sistem Synology Router Manager (SRM), ki ponuja profesionalna omrežna orodja za primerno ceno. Kakovost storitve na ravni aplikacij omogoča uporabnikom spremljanje in nadzor porabe pasovne širine ne le na nivoju naprav, temveč tudi posameznih programov. Tudi z uporabo naprednega nadzora prometa in zaznave aplikacij, lahko koprocesor za strojno pospeševanje vzdržuje učinkovito delovanje in pretok podatkov za vse priključene naprave. RT2600ac ima certifikate za Wi-Fi in DLNA.

Zmogljiva in intuitivna VPN rešitev

VPN Plus, ki je na voljo za usmerjevalnika RT2600ac in RT1900ac, prinaša manjšim in domačim podjetjem izkušnjo virtualne pisarne. WebVPN omogoča uporabnikom dostop do internih spletnih storitev, ne da bi zato morali na napravo nameščati odjemalca. Tako je oddaljeno delo enako preprosto kot odpiranje spletnega brskalnika. Za tiste, ki potrebujejo povezavo na datotečni strežnik ali morajo opraviti oddaljeno vzdrževanje, je na na voljo Synology SSL VPN, ki je podprt s SSL kodiranjem in ga je preprosto namestiti.

VPN Plus se ponaša tudi z obširnim naborom orodij za upravljanje prometa in nadzora dostopa, namenjena pa so administratorjem za pregled in optimizacijo omrežja. Podpira tudi več različnih VPN strežnikov, kot so na primer SSTP, OpenVPN, PPTP in L2TP preko IPSec, ki zagotavljajo nemoteno integracijo rešitve VPN povezav za vsa okolja.

Uporabnikom je standardno na voljo en brezplačen dostop do rešitev WebVPN, Synology SSL VPN in SSTP. V prihodnje pa bo možno dokupiti tudi več hkratnih licenc za dostop.

Za več informacij o RT2600ac, obiščite https://www.synology.com/products/RT2600ac.

Za več informacij o VPN Plus, obiščite https://www.synology.com/srm/1.1/VPNPlus.

Dosegljivost

RT2600ac je že na voljo v Avstraliji, Franciji, Nemčiji, Hong Kongu, Novi Zelandiji, Singapuru, Tajvanu, Veliki Britaniji in ZDA. Konec januarja bo na voljo tudi v nekaterih drugih regijah. Licence za VPN Plus bodo dostopne v prvi polovici leta 2017.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si