O-STA

Ekonomska fakulteta bo gostila več kot 300 dekanov najboljših svetovnih poslovnih šol

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani bo med 2. in 3. februarjem 2017 gostila mednarodno Konferenco EFMD (2017 EFMD Conference for Deans & Directors General), ki se je vsako leto udeleži preko 300 dekanov in direktorjev šol, članic združenja EFMD (European Foundation for Management Development). Letošnja konferenca poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja in predstavlja odlično priložnost za promocijo Ekonomske fakultete, mesta Ljubljane in naše države, kot tudi za izmenjavo mnenj in izkušenj s predstavniki fakultet in univerz s celega sveta.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani bo med 2. in 3. februarjem 2017 gostila srečanje 300 dekanov in direktorjev najuglednejših svetovnih poslovnih šol, ki so članice združenja EFMD. Vsako leto je konferenca organizirana na eni izmed članic združenja in letos ima to čast Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

EFMD je največje mednarodno združenje za razvoj managementa s sedežem v Bruslju ter vključuje skoraj 900 institucionalnih članov akademskega in poslovnega okolja iz preko 86 držav po vsem svetu. Združenje EFMD je priznano in uveljavljeno po vsem svetu kot akreditacijski organ za kakovost in presojo vpliva kakovosti na področju upravljanja poslovnih šol, poslovnih programov in on-line programov. Združenje EFMD podeljuje najvišja mednarodna priznanja kakovosti - mednarodne akreditacije EQUIS, EPAS, CLIP in mednarodni certifikat EOCCS.

Po besedah dekanje, prof. dr. Metke Tekavčič EFMD mreža omogoča več kot le klasično izmenjavo znanj in izkušenj. Srečanje je velika priložnost za utrjevanje stikov med mednarodnim partnerji, ki hkrati vzpostavlja enotno akademsko področje, katerega naloga je razvijati globalni trg znanja in izobraževanja zavezanega najvišji kakovosti na področjih poučevanja, raziskovanja, mednarodnosti, izobraževanja za višji in vrhnji management, sodelovanja s poslovnim svetom ter družbene odgovornosti.

Konferenca se bo začela z uvodnim plenarnim zasedanjem, ki je namenjeno trenutnemu stanju in novostim v zvezi z akreditacijami, ki jih podeljuje EFMD. Ob raznovrstnih plenarnih predavanjih bodo udeleženci razmišljali in diskutirali o vlogi poslovnega izobraževanja v spreminjajočem se okolju, o vlogi družbene odgovornosti v izobraževalnih institucijah ter o t. i. socialnih inovacijah.

Konference se letos udeležuje evropska komisarka za transport, mag. Violeta Bulc, ki bo v plenarnem delu z naslovom Zahod in vzhod, trk vrednot? predstavila pomembne spremembe na strateški, institucionalni in operativni ravni na področju dojemanja globalizacije trgov, političnih praks in digitalizacije, ki poganja modele učinkovitosti ter vedno večjo avtomatizacijo naših procesov.

O trajnostnem razvoju, izzivih in ciljih, ki jih predstavlja za poslovne šole, pa bo udeležencem predaval Jeffrey Sachs, posebni svetovalec generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki-moona za cilje trajnostnega razvoja, profesor s častnim nazivom Quetelet za trajnostni razvoj ter profesor za zdravstveno politiko in upravljanje na Univerzi Columbia, ZDA.

Eric Cornuel, predsednik upravnega odbora in generalni direktor EFMD

"EFMD konferenca dekanov in generalnih direktorjev, katere začetki segajo že v leto 1973, je za dekane poslovnih šol vrhunski dogodek, na katerem se že od samega začetka odvijajo pronicljive razprave, ustvarjajo dolgoletna poznanstva in sklepajo nova partnerstva med šolami. Je odskočna deska za razvoj številnih novih projektov in inovativnih storitev, kot je akreditacija EQUIS, katere 20-letnico bomo praznovali na letošnji konferenci. Vesel sem, da je v svoji več kot 40-letni zgodovini konferenca postala dogodek, ki ga dekani vodilnih poslovnih šol iz celega sveta ne želijo zamuditi," je povedal prof. Eric Cornuel, predsednik upravnega odbora in generalni direktor EFMD. "Posebej pa nas veseli, da je gostiteljica letošnje konference Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani - dejavna in prizadevna članica EFMD ter prejemnica akreditacije EQUIS," je še dodal.