O-STA

Ascential plc v nakup MediaLinka

LONDON - Ascential plc, globalno B2B medijsko podjetje, ki kotira na Londonski borzi, je sporočilo, da se strinja z nakupom stoodstotnega deleža v ameriškem podjetju za svetovanje in storitve za družbe, MediaLink.

Obvestilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V polni obliki je na voljo na naslovu: http://www.businesswire.com/news/home/20170207005806/en/

MediaLink je zasebno podjetje, ki spodbuja konkurenčno prednost s pomočjo svetovanja široki paleti družb, od takih, ki šele začenjajo, do globalno uveljavljenih družb na področju medijev, trženja, oglaševanja, zabave in tehnologije.

Duncan Painter, glavni izvršni direktor podjetja Ascential, je povedal:

"MediaLink je med vodilnimi podjetji v svojem sektorju in njegova znamka je močno in zelo vidno prisotna v ZDA. MediaLink se odlično ujema z našo obstoječo ponudbo pri Ascentialu in prepričan sem, da lahko s pomočjo svojih sredstev in infrastrukture v prihodnjih mesecih in letih pospešimo prodor MediaLinka na nove trge. Obstajajo sinergije med Medialinkom in našim portfeljem izdelkov, ki lahko bistveno pospešijo poslovanje obeh in ustvarijo dodano vrednost za naše delničarje."

MediaLink, ki ga je leta 2003 ustanovil predsednik in glavni izvršni direktor Michael Kassan, v ZDA zaposluje več kot 120 ljudi. Podjetje bo dodatno okrepilo in pospešilo poslovno strategijo Ascentiala, katere bistvo je lastništvo zrelih, globalnih in tržno vodilnih podjetjih in blagovnih znamk na trgih, kjer nudi zanesljive informacije in dragocene povezave s strokovnjaki.

Michael Kassan, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja MediaLink, je komentiral:

"To je transformativen trenutek za MediaLink. S pomočjo globalnega dometa Ascentiala ter skupnih virov in talentov v naših dveh organizacijah bomo pisali najuspešnejše poglavje v zgodovini MediaLinka. Veselimo se sodelovanja v prizadevanju za rast in nove priložnosti za obe podjetji."

Kassan bo še naprej predsednik in glavni izvršni direktor MediaLink in bo tesno sodeloval s Painterjem pri integraciji ter pri spodbujanju poslovanja in izkoriščanju sredstev in infrastrukture Ascentiala v prihodnjih mesecih in letih.

MediaLink že od leta 2011 sodeluje s strankami festivala Cannes Lions. Nevtralnost je osrednje počelo obeh podjetij in obe bosta vodeni neodvisno. MediaLink bo še naprej gradil svoj odnos s festivalom Cannes Lions in začel nova sodelovanje z drugimi izdelki Ascentiala, ko bo to primerno.

Nakup, ki je še predmet običajne odobritve regulatorjev v ZDA, bo predvidoma zaključen prihodnji mesec. Po nakupu bo MediaLink del Ascentialove divizije za informacijske storitve. Kot finančni svetovalec MediaLinka je delovala družba LionTree Advisors Aryeha Bourkoffa, pri čemer je partner LionTree Ben Braun deloval kot glavni svetovalec.

O podjetju MediaLink

MediaLink deluje na presečišču medijev, trženja, oglaševanja, zabave in tehnologije. Podjetjem zagotavlja nasvete, partnerje in priložnosti, potrebne za spremembe in izvedljive rešitve. Za razliko od drugih podjetij na področju strateškega svetovanja MediaLink podjetjem pomaga pri izvedbi na ključnih področjih, kot so pospešitev prihodkov, sektorsko trženje, investicijska strategija, podatkovne in tehnološke rešitve ter iskanje talentov (vključno s pooblaščenim iskanjem izvršnih kadrov). MediaLink, ki ga je leta 2003 ustanovil Michael Kassan, v New Yorku, Chicagu, Los Angelesu in San Franciscu zaposluje nekaj čez 120 strokovnjakov. www.medialink.com

O podjetju Ascential plc

Ascential plc je vodilno globalno B2B medijsko podjetje, ki informira in povezuje poslovni svet v 150 državah preko tržno vodilnih razstav in festivalov ter informacijskih storitev. Ascential je gonilna sila prestižnega Cannes Lions festivala za uveljavljeno komunikacijsko industrijo, prvega svetovnega kongresa za finančne storitve Money20/20, sejma Spring Fair/Autumn Fair, WGSN storitve za napovedovanje globalnih modnih trendov in podjetja za podatke o okoljskih tveganjih Groundsure. 15 od Ascentialovih 19 linij izdelkov je vodilnih. Prvovrstni izdelki Ascentiala omogočajo osredotočenost, rast in vrednost. Podjetje strankam zagotavlja vsebine vrhunske kakovosti in povezave, ki omogočajo najboljšo informiranost in povezanost. www.ascential.com

Izvorna različica je na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20170207005806/en/

Kontakti

Ascential

Stephen Martincic, +44 (0)79 3961 9070

Jane Windsor, +44 (0)77 7552 3156

ali

FTI Consulting, +44 (0)203 727 1000

Edward Bridges, Matt Dixon, Chris Lane

ali

MediaLink

Lena Petersen, +1 773 562 8472

Vir: Ascential plc in MediaLink