O-STA

Ekvilib Inštitut je objavil poziv za vključitev v postopek pridobitve certifikata Družbeno odgovorno podjetje v letu 2017 in napovedal regijske predstavitve

Javni poziv za leto 2017 - Princip družbeno odgovornega upravljanja podjetja - Dobre prakse podjetij, vključenih v sistem certificiranja - Regijske predstavitve

Ljubljana, 14. marec 2017 - Ekvilib inštitut je objavil javni poziv za vključitev v postopek pridobitve certifikata Družbeno odgovorno podjetje v letu 2017. Certifikat Družbeno odgovorno podjetje je analitično-svetovalni postopek, ki temelji na družbeno odgovornem principu upravljanja podjetja in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji. Sistem certificiranja je razvil Ekvilib Inštitut v okviru pilotnega projekta, v katerega je bilo vključenih 6 slovenskih podjetij, v sodelovanju s partnersko organizacijo CSR Company International.

Postopek pridobitve certifikata temelji na analizi vrzeli ključnih elementov družbeno odgovornega poslovanja po standardu ISO 26000 - smernic za družbeno odgovornost ter indikatorjev GRI (Global Reporting Initiative). Podjetjem pomaga pri razumevanju in vpeljavi družbene odgovornosti v poslovanje. Certifikat se podeljuje za posamezna področja - zaposlene, okolje in družbo, področje organizacijsko upravljanje pa je horizontalno, obvezno področje za vsa posamezna področja.

Slovenska podjetja in organizacije se lahko v letošnjem letu vključijo v postopek pridobitve certifikata Družbeno odgovorno podjetje do vključno 31. decembra 2017, število mest pa ni omejeno.

Za vsa zainteresirana podjetja bodo organizirane regijske predstavitve:

NOVO MESTO: sreda, 22.3. 2017 ob 9.00 (Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele Krajine Sejna soba, Novi trg 11, II. nadstropje, Novo mesto)

LJUBLJANA: petek, 31.3.2017 od 13. - 14.30h (Gospodarska zbornica Slovenije Ljubljana, Dvorana F / medetaža, Dimičeva ulica 13, Ljubljana )

MARIBOR: torek, 11.4.2017 od 13.-14.30h (Štajerska gospodarska zbornica, Sejna soba, Ulica talcev 24, Maribor)

Družbena odgovornost je dolgoročni koristni proces, za katerega se je potrebno zavestno odločiti in ga voditi na način, da bo imel največji učinek na podjetje in njegovo poslovanje. Na regijskih predstavitvah bomo predstavili obliko tovrstne analize v okviru Certifikata Družbeno odgovorno podjetje in opredelili pomen strateškega vpeljevanja trajnostnega poslovanja v podjetja, ki presega obstoječe posamezne prakse sponzorstva in donacij ter predstavlja del sistema upravljanja s tveganji za večji ugled in koristi podjetja. Predstavili bomo konkretne prakse uglednih podjetij, ki so sistemsko uvedla družbeno odgovornost v vse vidike svojega poslovanja in koristi, ki jim jih takšna strategija prinaša.

Več informacij o certifikatu in možnosti vključitve v postopek lahko najdete na uradni spletni strani: http://druzbeno-odgovorno-podjetje.si/

Udeležba na dogodkih je brezplačna, prijave pa sprejemamo na info@ekvilib.org

Za dodatna vprašanja se obrnite na:

Ekvilib Inštitut

e-pošta: julija@ekvilib.org

Tel.:+ 386 (0)1 430 37 51

O Ekvilib Inštitutu: je neprofitna in neodvisna organizacija, ki deluje na področjih družbene odgovornosti, človekovih pravic in razvojnega sodelovanja. Na področju družbene odgovornosti si prizadevamo za družbeno odgovorno delovanje vseh akterjev družbe, s posebnim poudarkom na družbeni odgovornosti podjetij ter družbeno odgovornemu upravljanju s človeškimi viri.

O Certifikatu Družbeno odgovorno podjetje:

Certifikat Družbeno odgovorno podjetje predstavlja družbeno odgovoren princip upravljanja in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji. Postopek pridobitve certifikata temelji na analizi vrzeli podjetja s strani različnih deležnikov. Podjetjem pomaga pri razumevanju in vpeljavi družbene odgovornosti v poslovanje.