O-STA

Superior engineering na 24. avtomobilskem salonu Slovenije

Superior engineering je ime ekipe, sestavljene iz 35 študentov različnih ljubljanskih fakultet, ki so v preteklem letu razvili in sestavili svoj prvi dirkalnik za tekmovanja v okviru mednarodnega študentskega projekta Formula Student. V letošnjem študijskem so že končali konstrukcijo novega dirkalnika ter začeli proces izdelave. Pri projektu sodelujejo tudi študentje ljubljanske Fakultete za elektrotehniko.

Ne samo na dirkalnih stezah, Superior Enginering razvnema kri tudi na 24. AVTOSALONU SLOVENIJE, na Gospodarskem razstavišču, največjem avtosalonu v Sloveniji! Najbolj pričakovani sejem za avtomobilske navdušence se letos odvija med 27. marcem in 2. aprilom 2017.

"V letu 2017 prihaja čas, da povišamo srčni utrip avtomobilske Slovenije, da ponovno zanetimo strast in Sloveniji pokažemo najlepše in najboljše, kar premore svetovna avtomobilska industrija," pravi Marjan Murn, predsednik Sekcije za motorna vozila.

Letos, pionirsko, stopajo v predstavitveno vlogo, med najboljše in najbolj zaželene, tudi Superior engineering! Svoj projekt Formula Student so natančneje v začetku marca predstavili tudi na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Oglejte si inovativne ideje sezone 2016, ki so jih utelešili v strah in trepet vseh dirkalnikov, v formulo Minko, in jih povprašajte o načrtih, dogodivščinah s tekmovanj in pripravah za letošnjo sezono 2017, ko se bo za naslove največjih mednarodnih tekmovanj Formula Student, potegoval njihov novi dirkalnik, Grifin, kralj ovinkov!