O-STA

REAL Security - velik uspeh marčevske konference RISK 2017

Letošnja 12. mednarodna konferenca RISK v znamenju velikih sprememb vsled regulative EU GDPR, ki bo striktno nadzirala, usmerjala in tudi finančno kaznovala podjetja in organizacije brez primerne zaščite osebnih podatkov.

RISK 2017 je potekal med 14. in 16. marcem v kongresnem centru hotela THERMANA v Laškem, kjer je požel priznanja za organizacijo, program in humanitarnost.

"V 12-letni zgodovini konference RISK ne pomnimo takšnega zanimanja, odziva in želje po obisku tega dogodka. Ponovno smo, zaradi omejitev kapacitet, morali zavrniti pozne prijave posameznikov. Zaradi prenapolnjenega urnika pa v program nismo uspeli umestiti tudi vseh tujih podjetij, ki so želela sodelovati in predstaviti svoje tehnologije. Tako smo morali prispevek svetovalnega podjetja Gartner, premakniti celo v večerni dogodek. Veliko zanimanje strokovne javnosti in medijev kaže na to, da je elektronska varnost trenutno na prvem mestu prioritet v podjetjih. Na to zgovorno kaže podatek, da so se v istem času zgodile štiri računalniške konference, od tega tri na temo korporativne varnosti. Zelo nas veseli tudi dejstvo, da nam je na humanitarni licitaciji ponovno uspelo zbrati dovolj denarja, ki smo ga tokrat lahko podarili kar trem organizacijam, Kot glavni pokrovitelj je licitacijo podprlo podjetje BMW GROUP Slovenija in njihov lokalni predstavnik, podjetje SELMAR."

RISK 2017 je postregel s kar 28 vrhunskimi predavanji, ki so se zvrstila v dveh dneh. Letošnji konferenci je bil dodan tudi praktični del uporabe tehnologij v delavnicah. Za otvoritev konference so poskrbeli člani zasedbe STOP (SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT). RISK 2017 sta z uvodnim nagovorom uradno odprla direktor podjetja REAL security d.o.o., g. Renato Uhl in vodja prodaje g. David Ivačič, predstavnika organizatorja konference.

Obiskovalce letošnje konference so navdušili prav vsi predavatelji. Še posebej odmevni pa so bili g. Ramses Gallego, predsednik združenja ISACA - Barcelona, g. Thomas Maxeiner, direktor Enterprise Technology, EMEA iz podjetja Intel Security, g. David Kemp, strokovnjak za korporativno svetovanje iz podjetja Hewlett Packard Enterprise, g. Moritz Raabe iz podjetja FireEye ter nadvse zanimiv slovenski prispevek Dr. Branka Lobnikarja iz Fakultete za varnostne vede. Svoje tehnologije so na RISK-u 2017 predstavljali še: Forcepoint, Checkmarx, ObserveIT, Centrify, Cybonet, Niagara Networks, cPacket Networks, Easy Solutions, F5, Fortinet, HID Global, Utimaco, Microsec in slovenska podjetja S&T Slovenija, SRC, Unistar PRO, ADD, ADM Adria, SIQ, OSI in Masterline International.

Celoten program je objavljen na spletnem naslovu:
https://www.risk-conference.com/agenda2017


Podelitev priznanj v IT v regiji ADRIATIK za 2016

Po zaključku predavanj prvega dne je bila organizirana slavnostna večerja, na kateri so organizatorji ob večernem programu in dobri hrani podelili priznanja za IT dosežke v regiji Adriatik. Podeljenih je bilo 14 priznanj.

Med priznanji gre izpostaviti:

• Proizvajalec leta 2016 v regiji Adriatik - Fireeye.
• Partner leta 2016 - S&T Slovenija.
• Tehnološki partner leta 2016 - Intel security.
• Strateški partner 2016 - Hewlett Packard Enterprise.


Humanitarno žrebanje in dražba

Ob zaključku strokovnega dela konference je bila organizirana že 4. humanitarna dražba. Na tej so zbirali humanitarna sredstva, ki jih je organizator tokrat prvič podaril kar trem organizacijam in sicer RDEČIM NOSKOM, Mavričnim vilam in SD Dolomiti, športnemu društvu, ki vzgaja mlade smučarsko skakalne nadobudneže. Dražbo je hudomušno povezoval g. Alen Šalamun, sicer tehnični direktor organizatorja.

Humanitarno licitacijo so letos podprli mnogi, začenši z generalnim pokroviteljem licitacije RISK-a 2017 - BMW Group Slovenija, ki je podaril glavno nagrado, smuči Elan BMW edition s podpisom Tine Maze, podjetjem SELMAR, ki je prav tako prispevalo eno glavnih nagrad, kolo MINI ter v sklopu konference organiziral tudi testiranje električnega avtomobila i3, vidne nagrade za licitacijo so prispevali še: podjetje LUMAR, vinska klet ŠČUREK, Interexport d.o.o., STUDIO Moderna, Pivovarna Laško, Comtec, Intel security, Hewlett Packard Enterprisem, Masterline International in večinoma vsa ostala tuja podjetja, ki so se v uradnem delu konference tudi predstavila.

Čeke z zbranim denarjem, skupaj 3.300 EUR, sta predala predstavnica generalnega sponzorja licitacije - BMW GROUP SLOVENIJA, ga. Gordana Kisilak, direktorica BMW I in direktor podjetja REAL security d.o.o., g. Renato Uhl.

Dogodek je odlično povezoval Chris Wherry, radijski voditelj na Radiu Slovenia International.

### ### ###

O podjetju REAL security

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.real-sec.com/

Dodatne informacije:

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com