O-STA

HPE si je priključil proizvajalca pomnilniških sistemov in tehnologij Nimble Storage

Hewlett Packard Enterprise, ter oddelek zadolžen za varnostne rešitve HPE Software - Security, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

sporočata javnosti, da je v začetku marca 2017 napovedani prevzem podjetja Nimble Storage v drugi polovici aprila 2017 HP Enterprise tudi uspešno zaključil. Nimble Storage je pomemben akter v razvoju pomnilniških tehnologij tipa flash ter proizvajalec pomnilniških sistemov te vrste, torej z v celoti flash ali mešano oz. hibridno arhitekturo.

· Za še večji delež za na hitro rastočem tržišču pomnilniških sistemov flash zelo uspešnega ponudnika HPE;

· združevanje komplementarnih tehnologij v celovito pomnilniško podatkovno platformo;

· sledi pospešena prodaja rešitev Nimble Storage skozi obsežne tržne in partnerke kanale podjetja HPE.

Nakup se lepo vklaplja v HPE strategijo glede hibridnih IT arhitektur in programsko zgrajenih informacijskih sistemov. Med drugim tudi dopolnjuje prevzem oz. ponudbo hiperkonvergenčnih rešitev podjetja Simplivity. Nimble Storage je z okoli 1300 zaposlenimi od leta 2007 razvijal pomnilniške tehnologije predictive flash in proizvajal rešitve za vstopni in srednji cenovni razred. Te bodo prav lepo dopolnile produktno platformo HPE 3PAR srednjega in visokega razreda in cenovno bolj dostopno platformo HPE MSA. Pomnilniki sistemi Nimble Storage so primerni za podjetja, ki potrebujejo optimizirane pomnilniške rešitve flash, hybrid-flash, ter multi-cloud podporo po dosegljivi vstopni ali srednje visoki ceni, predvsem pa enostavno upravljane rešitve z nizkimi obratovalnimi stroški.

· Korporativna rešitev za hitre podatkovne centre: platforma HPE 3PAR za podjetja s hitro rastočimi potrebami po bliskovitih podatkovnih centrih z milijoni vhodno-izhodnih operacij, kapaciteto v rangu petabajtov in več-najemniško arhitekturo; srednji in visoki cenovni razred.

· Učinkovitost tehnologije predictive flash: platforma Nimble Storage za srednji sloj tržišča, ki potrebujejo hitre pomnilniške sisteme z učinkovitimi tehnologijami podprtimi z algoritmi strojnega učenja za doseganje hitrejšs odzivnosti; in to po dosegljivih cenah / stroških obratovanja vstopnega in srednjega tržnega razreda.

· Učinkovita in poceni tehnologija pospeševanih flash pomnilnikov: platformi HPE MSA ter HPE StoreVital sta namenjeni vstopnemu tržišču za na ceno najbolj občutljive stranke; po svetu je več kot 500.000 uspešnih namestitev.

· Integracija hiperkonvergenčne arhitekture: HPE je pred časom prevzel vodilnega proizvajalca hiperkonvergenčih rešitev Simplivity; obe tehnologiji se druga drugo dopolnjujeta in sta idealna kombinacija za podjetja, ki potrebujejo ali sestavljajo virtualne platforme za vse vrste podatkovnih obdelav, temelječih na učinkovitih pomnilniških sistemih.

Meg Whitman, CEO, Hewlett Packard Enterprise: "Nimble Storage's portfolio complements and strengthens our current 3PAR products in the high-growth flash storage market and will help us deliver on our vision of making Hybrid IT simple for our customers. And, this acquisition is exactly aligned with the strategy and capital allocation approach we've laid out. We remain focused on high-growth and higher-margin segments of the market."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezave do izvornih novic:

hhttps://www.hpe.com/us/en/newsroom/news-archive/press-release/2017/03/HPE-to-Acquire-Nimble-Storage-to-Strengthen-Leadership-in-Hybrid-IT.html
https://www.nimblestorage.com/press_release/hpe-completes-acquisition-of-nimble-storage/

### ### ###

O podjetju Hewlett Packard Enterprise in oddelku HP Enterprise Security

Podjetje Hewlett Packard Enterprise je nastalo leta 2015 z razcepitvijo davnega leta 1939 ustanovljene korporacije Hewlett Packard na dva dela. HPE je v storitve za podjetja usmerjen dobavitelj, z naslednjimi oddelki - Enterprise Group (strežniki, shramba podatkov, omrežja, svetovanje in podpora), Enterprise Services, Software ter Financial Services. Varnostne rešitve spadajo pod oddelek Software, čeprav so nekatere med njimi na razpolago tudi kot vnaprej nameščene naprave.

Več o HP Enterprise Security najdete na spletnih straneh: https://www.hpe.com/us/en/home.html#

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com