O-STA

Riverbed bo prevzel podjetje Xirrus, vodilnega ponudnika brezžičnih tehnologij

Riverbed, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje in monitoring komunikacij in aplikacij na lokalnih in prostranih informacijskih omrežjih, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je proti koncu aprila 2017 javno objavil namero o prevzemu podjetja Xirrus. Obe podjetji v Sloveniji oziroma v regiji Adriatik zastopa mariborsko podjetje REAL security.

Novici na domačih straneh obeh podjetij:

· https://www.riverbed.com/gb/press-releases/riverbed-announces-definitive-agreement-to-acquire-leading-cloud-enabled-wifi-networks-provider-xirrus-further-strengthening-sdwan-solution.html

· https://www.xirrus.com/riverbed-announces-definitive-agreement-acquire-leading-cloud-enabled-wi-fi-networks-provider-xirrus-strengthening-sd-wan-solution/

Strategija podjetja Riverbed je ponuditi rešitev za upravljanje in pospeševanje vseh vrst šibko definiranih omrežij SD-WAN (software-defined wide area network) vključujoč celotno infrastrukturo - WAN, LAN, WLAN, Podatkovni Center ter infrastruktura v Strežniškem Oblaku. Vsa arhitektura je povezana v okviru platforme Riverbed SteelConnect, kateri je doslej manjkala ponudba za brezžična omrežja, to pa je ravno specialnost podjetja Xirrus. Seveda integracija platform ni edini načrt za v prihodnje, brezžične rešitve Xirrus se bodo še naprej razvijala in prodajale kot samostojna rešitev za izgradnjo naprednih javnih ali zasebnih brezžičnih omrežij, rešitev je še posebej primerna za zahtevna okolja z velikimi površinami, fizičnimi ovirami ali velikim številom oz. frekvenco menjavanja uporabnikov. Xirrus je znan tudi po ponudbi dodatnih orodij za "oplemenitenje" brezžičnih omrežij, dodatne storitve so še posebej primerne za javna omrežja na primer v nakupovalnih centrih ali športnih in prireditvenih objektih.

Jerry M. Kennelly, Riverbed CEO: "Xirrus is a strategic acquisition for Riverbed, providing us with a leading enterprise-grade Wi-Fi solution, and enhancing SteelConnect to deliver an unmatched SD-WAN offering that will help further fuel our growth in this hot market. In today's digital, cloud, and mobile world, enterprise networks are more complex and unpredictable than ever before and IT is struggling to manage all of this. A fundamental rethink to networking is required and with this acquisition, Riverbed and our partners are uniquely positioned to provide CIOs and businesses with a software-defined networking approach that delivers unified connectivity and orchestration across the entire network."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://gb.riverbed.com/about/news-articles/press-releases/

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij, pomnilniških sistemov, strežniških oblakov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Podjetja s prostranimi omrežji koristijo te rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti.

Ustanovljeno leta 2002, s sedežem v San Franciscu, je podjetje pridobilo več kot 24.000 strank po vsem svetu, med drugim tudi 95% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je visoko na seznamu Deloitte Technology Fast 500 in je redno seznamih vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant za različna področja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com