O-STA

Cybonet Outbound Spam Guard

Cybonet, ponudnik palete vodilnih rešitev za zaščito elektronske pošte namenjenih manjšim in srednje velikim podjetjem, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

predstavljata Outbound Spam Guard - rešitev za ponudnike TK storitev, ki se soočajo z velikimi količinami znotraj lastnega omrežja nastajajočih nezaželenih sporočil. Ta varnostni produkt ščiti pred e-poštnimi aktivnostmi bot omrežij, in je na primer vse bolj popularen v Aziji, pred nedavnim so ga namestili v indijskem telefonskem operaterju Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) z 93 milijoni uporabnikov. Bolj, kot operaterji širijo ponudbo, več strank in njihovih računalnikov je znotraj operaterjevega omrežja, vse več je računalnikov, ki so okuženi s škodljivo kodo in so postali del ti. bot-network omrežja. To so "ugrabljeni" računalniki, ki se zlorabljajo za ilegalne ali sporne aktivnosti, zelo pogosto za masovno pošiljanje e-poštnih sporočil namenjenih bodisi reklamiranju, širjenju nove škodljive kode ali drugim motečim aktivnostim. To lahko preobremeni hrbtenico operaterjevega omrežja in v nekaterih primerih povzroči delno blokado legalne elektronske pošte, saj se lahko IP naslovi ali e-poštni strežniki, ki so izvori takih škodljivih aktivnosti, znajdejo na raznih črnih listah blokiranih strežnikov.

IZZIVI

· Zmanjšati obseg iz omrežja odhajajoče neželene elektronske pošte.

· Brisati IP naslove iz črnih list (blacklist, RBL) kot je UNPROTECT.

· Razbremeniti omrežje in V/I povezave.

· Zmanjšati pritožbe strank, čigar legalna e-pošta se posledično ne dostavlja pravočasno ali sploh ne.

· Izboljšati sloves operaterja v javnosti.

REŠITEV

· Cybonet Outbound Spam Guard.

· Blokira spam sporočila, ki nastajajo znotraj in odhajajo ven iz omrežja.

· Operaterjem namenjena rešitev lahko obdela več milijard SMTP sej na dan.

· Transparentna rešitev ne moti legalnih aktivnost, storitev in strank.

Outbound Spam Guard

Ali na kratko Cybonet OSG je telekomunikacijskim operaterjem namenjena varnostna rešitev, ki učinkovito skenira in zaustavi do 99% neželenih ali škodljivih sporočil elektronske pošte. V omrežje se namesti enostavno kot nemoteč transparentni posrednik, ki ob tem tudi sproti z raznimi statistikami in preglednicami obvešča operaterja o IP naslovih in delih njegovega omrežja, kjer nastajajo taka sporočila oz. o IP naslovih, ki so vključeni v botnet omrežja.

Cybonet OSG je idealna rešitev za postopno eliminacijo botnet aktivnosti v omrežju TK ponudnika.

PREDNOSTI

· Boljši ugled, zaščita intelektualne lastnine
Zaustavi do 99.8% neželenih sporočil; zelo malo iz omrežja odhajajočih sporočil je še vedno označenih kot spam; operater se ne pojavlja v negativnih novicah.

· Sprotni nadzor obratovanja
Grafične preglednice in tekstovne statistike o operaterjevem izhodnem prometu elektronske pošte.

· Nevtralizacija botnet-ov znotraj ponudnikovega omrežja
Sprotni pregled sporočil e-pošte pomeni, da operater pozna vse okužene sisteme pri sebi ali strankah, zato lahko hitro in učinkovito ukrepa.

· Polna izkoriščenost naslovnega prostora IP
Zmanjšanje ali popolna eliminacija IP naslovov, ki so na seznamih izvorov škodljivih sporočil elektronske pošte in zato ne morejo normalno poslovati.

· Z navideznimi platformami kompatibilna programska namestitev
Cybonet OSG namestitev je transparentna, enostavna in primerna tudi za okolja z VMware, Hyper-V ter Citrix Xenserver namestitvami.

· Optimizacija V/I mrežnega prometa
Aktivnosti bot omrežij so lahko zaradi količine sporočil e-pote za operaterjevo mrežno hrbtenico oz. za V/I povezavo zelo obremenjujoče; Cybonet OSG zaustavi večino teh sporočil in učinkovito razbremeni komunikacijske linije.

Glavne značilnosti Cybonet OSG

Načrtovano za TK operaterje

Že na standardni 1U strežnik nameščen Outbound Spam Guard lahko brez težav poskrbi za varnost dveh ali več IP omrežij B velikostnega razred in obdeluje do 10.000 in več SMTP sej na sekundo. Cybonet OSG lahko analizira več milijard sporočil e-pošte dnevno, je dovolj robusten da prenese tudi nenadne visoke obremenitve poznane pod nazivom "botnet bursts".

Več-plastna anti-spam storitev

Funkcija več-plastne analize podatkov znotraj OSG temelji na poznavanju karakteristik in aktivnosti botnet omrežij, dodatna funkcionalnost v okviru tehnologij CYBONET Sub Layer IP Screening Technology pa je tudi analitični algoritem za prepoznavanje ponavljajočih se podatkovnih vzorcev v sporočilih e-pošte. Več-plastno prepoznavanje lahko razbremeni sistem in znatno omeji število napačnih prepoznav false-positive.

Obsežne preglednice in statistike

Upravljalni vmesnik OSG vključuje obilico poročil in preglednic za aktualni vpogled v operaterjev izhodni promet elektronske pošte. Z več nivoji podrobnih vpogledov je mogoče hitro identificirati okužene IP naslove, to so izvori, ki pošiljajo masovne količine sporočil s-pošte, in potem tudi učinkovito ukrepati.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.cybonet.com/en/products/outbound-spam-guard

### ### ###

O podjetju Cybonet

Cybonet Security Technologies Ltd. je leta 2002 kot PineApp ustanovljeno privatno podjetje s sedežem v Izraelu in distributerji v več kot 40 državah op vsem svetu, ki se je leta 2015 pod novim vodstvom preimenovalo v Cybonet. Osrednja vizija podjetja je zagotavljati preprosto a kvalitetno in cenovno ugodno rešitev za zaščito elektronske pošte manjšim in srednje velikim podjetjem. Kasneje so se sicer podali tudi na druga področja zaščite omrežij in svetovnega spleta, na primer z rešitvijo CyBoWall, težnja pa je še vedno predvsem na varni elektronski pošti, katero omogoča njihov najpomembnejši izdelek PineApp Mail Secure. Njihova tehnologija je danes uspešno integrirana tudi v ponudbe varne e-pošte v številnih telekomunikacijskih podjetjih in drugih ponudnikih tovrstnih storitev na svetu, posledično PineApp tehnologija po svetu varuje več 10 milijonov poštnih predalov. Rešitve za zaščito elektronske pošte so na voljo v obliki naprav, programske opreme, v strežniških oblakih ali tudi kot upravljana programska storitev SaaS, preko katere skrbijo za varno komunikacijo strank mnogih ISP ponudnikov po svetu.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.cybonet.com/

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com