O-STA

Ustanovljena družba Monaco Investment Corporation, ki bo izvajala program globalnih državnih neposrednih investicij

MONTE CARLO, Monako--(BUSINESS WIRE)-- S podporo Njegove presvetle visokosti kneza Alberta II. Monaškega je bila razglašena ustanovitev družbe Monaco Investment Corporation (MIC), ki bo izvajala program neposrednih investicij in pridobivala kontrolne položaje v družbah po svetu. Družbo upravlja Scepter Partners, investicijsko združenje in banka, ki jo je ustanovil finančnik Rayo Withanage in jo vodi upravni odbor, sestavljen iz veteranov investicijskega bančništva, med katerimi so Brady Dougan, nekdanji izvršni direktor Credit Suisse, William Doyle, nekdanji izvršni direktor kanadske družbe PotashCorp, in Bob Diamond, ustanovitelj in izvršni direktor Atlas Merchant Capitala in nekdanji izvršni direktor Barclaysa. Nova družba za državne neposredne naložbe je usmerjena v servisiranje izbranih vlagateljev, ki jih bosta k sodelovanju povabila Scepter in kneževina Monako. MIC bo najprej izvajala program naložb v finančne institucije in naravne vire, nato pa se bo ta s pridobivanjem dodatnih naložbenih zmogljivosti razširil tudi na druge sektorje.

Ta pametna izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno izjavo v angleščini si lahko ogledate na naslovu http://www.businesswire.com/news/home/20170510005927/en/.

Njegova presvetla visokost knez Albert II. Monaški je ob tem povedal: "Monaco Investment Corporation bo spremenila način, kako se vlagatelji državnega in zasebnega kapitala lotevajo velikih kapitalskih investicij na globalni ravni. Z ustanovitelji Sceptra smo potrdili svojo zavezo, da podpiramo to institucijo in bomo proaktivno uporabili svoj kapital in stike, da zagotovimo njen uspeh. Verjamemo v finančne pobude in močno vodstvo Sceptra in smo prepričani, da bo MIC zrasla v ustanovo, na katero smo lahko vsi zelo ponosni."

Scepter so ustanovili člani azijskih in zalivskih kraljevih družin, ki so sestavili stalno združenje državnih vlagateljev z okoli 14 milijardami dolarjev diskrecijskih sredstev Sceptrovih deležnikov. Njegova visokost brunejski princ Abdul Ali Jil Kabier, soustanovitelj Sceptra, je zatrdil: Z njihovimi visokostmi skupaj podpiramo Monako na poti med velike igralce na področju globalnih neposrednih investicij in pri ustvarjanju vrednosti za deležnike z vidika trajnostnega razvoja. Vodstvu Sceptra povsem zaupamo in podpiramo vizijo razvoja Njegove presvetle visokosti kneza Alberta II. Monaškega."

G. Withanage, izvršni predsednik uprave Sceptra, je povedal: "Predani smo premišljeni izgradnji MIC v globalno usmerjeno družbo, ki združuje vlagatelje svetovnega slovesa in upravljavce z namenom razvoja močnega nabora podjetij." Družba bo nadnacionalno namensko podjetje, odprto izključno državnim in institucionalnim investitorjem. V prvem letu delovanja pa lahko družba k sodelovanju povabi izbrane družine s Forbesovega seznama 500 najbogatejših, ki bivajo v Monaku ali so prijatelji kneževine. Te družine bodo po geografskem ključu in glede na sektor delovanja izbrane kot ustanovni vlagatelji in solastniki upravljavske družbe. G. Mark Thomas, podpredsednik uprave družbe Sovereign Trust, Sceptrovega največjega deležnika, je dodal: "MIC je prvi primer, ko struktura za državne neposredne investicije združuje zajeten dolgoročni kapital z nekaterimi najuspešnejšimi posameznimi vlagatelji na svetu. MIC je ustanovljena za delo z enim od najprivlačnejših sredstev Monaka, njegovimi prijatelji in prebivalci."

MIC bo najprej izkoriščala Sceptrov edinstven nabor strokovnega znanja s področja upravljanja finančnih storitev in naravnih virov. Vodstvo se bo v naslednjih nekaj mesecih usmerjalo predvsem na prve naložbe družbe MIC, odločalo pa bo tudi o imenovanjih notranjih upravljavcev naložb in finančnih institucij, ki bodo služile družbi. MIC je v položaju, ko lahko sodeluje izključno s tistimi globalnimi finančnimi ustanovami, ki so zavezane aktivnostim v Monaku, in ko lahko privabi upravljavce naložb, ki se želijo preusmeriti na stalno kapitalsko platformo. Scepter pa ob tem seli svoje vodstvo v Monako, kjer vzpostavlja svoj globalni sedež.

Za več informacij obiščite www.scepterpartners.com.

Izvirno različico izjave si lahko ogledate na strani businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170510005927/en/

Kontakt

Hill+Knowlton Strategies
Christopher Winans, 1-212-885-0381
chris.winans@hkstrategies.com

Vir: Scepter Partners

Multimedijske vsebine

Foto

Njegova presvetla visokost knez Albert II. Monaški (Foto: Business Wire)

Foto

(Foto: Business Wire)

Logotip