O-STA

9. Europarkov kolesarski "maraton" − rekreativno in humanitarno z roko v roki

V soboto, 27. 5., je potekal že 9. tradicionalni Europarkov kolesarski "maraton", ki je tudi letos v aktivnem popoldnevu združil številne športne navdušence, zbrana sredstva od prijavnin pa so v Europarku podarili Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Okolica Maribora ponuja številne možnosti za čudovita kolesarska doživetja, ki so jih lahko v soboto preizkusili obiskovalci 9. Europarkovega kolesarskega "maratona". Namen dogodka je bil ljudem ponuditi kakovostno preživet rekreativni dan v naravi in ob enem pomagati pomoči potrebnim otrokom in mladostnikom v regiji. Udeležencem je bilo na voljo kar 7 različnih kolesarskih poti po Mariboru in okolici. Najlažja mariborska pot je potekala ob reki Dravi, ta je bila namenjena družinam z majhnimi otroki. Najzahtevnejša pot pa je bila dolga kar 45 kilometrov s skupnim seštevkom 480 metrov vzponov. Pot se je raztezala čez vasi in mesta v okolici Maribora, ki jim je skupna slikovita narava s čudovitimi vinorodnimi griči. V Europarku so za kolesarje poskrbeli z vodenjem, malico in pijačo, na terenu pa je bila prisotna tudi tehnična ekipa Europarka, ki je kolesarjem nudila morebitno pomoč.

Humanitarni namen

V sproščenem vzdušju so udeleženci 9. Europarkovega kolesarskega "maratona" pedala poganjali za dvig kakovosti življenja otrok in mladostnikov iz socialno šibkih družin. Zbrana sredstva od prijavnin so namreč tudi letos podarili v dobrodelne namene. Zbrali so 1000,00 € sredstev, ki so jih predali človekoljubni organizaciji Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM Maribor). "Europarku in vsem kolesarjem smo močno hvaležni za tako lepo gesto. Donacija, ki smo jo prejeli, bo namenjena projektu Omogočimo sanje, s katerim pomagamo otrokom in mladostnikom, ki so nadarjeni na izbranem področju, prihajajo pa iz socialno šibkih družin. Skozi tabore tako razvijamo njihovo nadarjenost in delamo na izpolnitvi njihovih najvišjih potencialov, s čimer zagotavljamo enake možnosti za razvoj talentov vseh otrok, ne glede na materialni status njihovih družin. Iskrena hvala vsem za podporo našega dela in projektov," je povedal Saša Mikić, predsednik ZPM Maribor. Ob predaji donacije je Simona Mandl, center managerka Europarka, z zadovoljstvom dejala: "V Europarku se zavedamo težav in izzivov naše družbe, na katere opozarjamo tudi skozi nekatere svoje projekte in pomagamo organizacijam, ki že leta nesebično pomagajo na tem področju. Ena takih organizacij je nedvomno ZPM Maribor, ki neposredno lepša prosti čas in razvija nadarjenost na stotine otrokom in mladostnikom ter krepi njihov glas, ko to najbolj potrebujejo."