O-STA

Forcepoint - Next Generation Firewall - NGFW 6.2

6.6.2017 - Forcepoint - Next Generation Firewall - NGFW 6.2

Forcepoint, vodilni proizvajalec rešitev za napredno zaščito informacijskih omrežij, podatkov in uporabnikov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je pomladi letos nadgradil osnovno programsko opremo naprednih požarnih pregrad Forcepoint NGFW (nekoč imenovanih Stonesoft StoneGate) na različico 6.2, ki prinaša integracijo s storitvijo za napredno zaščito pred najnovejšo škodljivo vsebino Forcepoint AMD - Advanced Malware Detection (prej Threat Protection Cloud).

Pomembnejše novosti v NGFW 6.2

· AMD: je storitev za izvajanje napredne sandbox analize v strežniškem oblaku, a je mnogo več kot le klasični sandboxing postopek, saj zmore analizirati aktivnosti bolj na široko in vključiti informacije iz virov, ki drugim rešitvam te vrste niso na razpolago. Posledično se je storitev na testiranjih v NSS Labs odlikovala s 100-odstotnim prepoznavanjem škodljivcev ter NIČ napačnimi prepoznavami false-positives. Od programske različice 6.2 bo mogoče v NGFW rešitve integrirati tudi storitev AMD in si tako zagotoviti še bolj učinkovito prepoznavanje škodljivih vsebin ter predvsem hitrejše ukrepanje in odpravljanje posledic.

· Dodatne funkcionalnosti za ponudnike upravljanih storitev MSSP: rešitve Forcepoint Sidewinder Security Proxy (za SSH / SFTP, HTTP, TCP ter UDP) omogočajo natančnejši in obsežnejši vpogled računalniška omrežja, tudi taka s prekrivajočimi se naslovnimi prostori IP, ter posledično natančnejše varnostne storitve.

· Avtomatizacija procesa spreminjanja pravilnikov: potrjevanje zahtev za spreminjanje varnostnih pravilnikov je sedaj vgrajeno neposredno v upravljalni vmesnik SMC, to bo v veliko pomoč tudi pri zagotavljanju spremljanja revizijskih sledi zavoljo skladnosti s pravilniki.

· Hitrejši in natančnejši pregled šifriranega prometa: Forcepoint ima že v rešitvi za filtriranje spletnega prometa AP-WEB namensko razvit pogon za dešifriranje, analizo in ponovno šifriranje SSL prometa. NGFW 6.2 nam ponuja granularno upravljanje zmogljive HTTPS funkcionalnosti, ki vključuje tudi nadzor ukazov znotraj storitev SSH in FTP.

· Enostavna rast za podatkovne centre z virtualizacijo: samodejno, hitro provizioniranje ter enostavno upravljanje več deset ali več sto navideznih požarnih pregrad v okoljih VMware NSX, vključujoč podporo za Open Security Controller (OSC).

· Poenostavljeno upravljanje: več kot 12 izboljšav v postopkih za začetno postavljanje, preiskovanje ali prilagajanje NGFW ter IPS rešitev, vključujoč avtomatske procese.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do domače strani NGFW:

https://www.forcepoint.com/product/network-security/forcepoint-ngfw

### ### ###

O Forcepoint

Forcepoint je nastal z združitvijo podjetja Websense ter Raytheon Cyber Products in pridružitvijo bivšega Intel-McAfee oddelka za napredne požarne pregrade.

Websense je bil vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej je ponujal tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov, leta 2010 pa so pod ime TRITON združili popolno kombinacijo rešitev za zaščito spletnega prometa, prometa elektronske pošte ter poslovnih podatkov, v opcijski kombinaciji na lokaciji nameščenih rešitev ali storitev v strežniškem oblaku.

V prvi polovici leta 2015 je Websense postal lastništvo podjetja Raytheon, ki je največji ponudnik storitev in rešitev kibernetske varnosti za ameriško obrambno ministrstvo. Konec leta 2015 se je Websense-u pridružil še bivši oddelek podjetja McAfee za napredne požarne pregrade - prej Stonesoft in Sidewinder. Od 14. 1. 2016 naprej poslujejo pod enotnim imenom Forcepoint.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.forcepoint.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com