O-STA

27. Mednarodna konferenca o varnosti in zanesljivosti − ESREL 2017 bo v Sloveniji

Evropsko društvo za varnost in zanesljivost (ESRA) vsako leto organizira mednarodno znanstveno konferenco ESREL (European Safety and Reliability), ki povezuje gospodarstvo in znanost na področjih varnosti in zanesljivosti. Konferenca ESREL 2017 bo potekala v Sloveniji (Grand Hotel Bernardin, 18.−22. junij, 2017) pod vodstvom generalnega predsednika konference izr. prof. dr. Marka Čepina s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Konferenca ESREL 2017 bo privabila preko 400 strokovnjakov

Konferenca ESREL 2017 bo predstavila metode na področju varnosti in zanesljivosti ter njihovo uporabo v različnih gospodarskih panogah. Udeležilo se je bo preko 400 strokovnjakov iz industrije ter znanstvenikov iz vsaj 20 držav, kar vključuje tudi udeležbo svetovno znanih mednarodnih predavateljev. Program konference zajema tematike jedrske varnosti, tematike varnosti v procesni industriji ter prometno varnost, ki vključuje cestni, letalski in pomorski promet in ostala področja, pri katerih sta varnost in zanesljivost izdelkov ter procesov ključnega pomena za uspešnost panoge.

Na konferenci bodo predavali vrhunski svetovno znani raziskovalci, med katerimi bodo tudi:

· profesor Enrique Lopez Droguett, Universidad de Chile, Čile

· dr. Stefan Hirschberg, Paul Scherrer Institut, Švica

· profesor Antoine Rauzy, Norwegian University of Science and Technology, Norveška

· profesor Daniel Straub, Technische Universität München, Nemčija.

Uradna otvoritev konference in vabljeno predavanje

Uradna otvoritev programa mednarodne konference ESREL 2017 bo potekala v ponedeljek, 19. 6., ob 9. uri, v dvorani Evropa Grand hotela Bernardin v Portorožu. Ob 10. uri bo sledilo vabljeno uvodno predavanje Health risks of techologies for power generation dr. Stefana Hirschberga s Paul Scherrer Instituta v Švici.

Za novinarje bo vstop prost (zaželena najava na elektronski naslov conference@esrel2017.org), možni pa bodo tudi intervjuji z izbranimi vodji konference. Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani konference, ki bo potekala v angleškem jeziku: www.esrel2017.org.