O-STA

Synology izkazuje svojo predanost varnosti

Ljubljana, 26. julij 2017 - Korporacija Synology Inc. je s strani organizacije MITRE Corporation prejela naziv avtorizirani CNA (pooblaščeni za izdajanje CVE oznak). Synology je prvo tajvansko podjetje, ki sodeluje v tem programu. Do junija 2017 se mu je pridružilo 62 podjetij, večinoma vodilnih ponudnikov na svojih področjih. Synology ima tako pravico dodeljevanja CVE identifikatorjev ranljivosti v Synologyjevih izdelkih, ne glede na to ali jih odkrijejo sami ali zunanji strokovnjaki.

"Zagotavljanje varnosti naših izdelkov in storitev je bila vedno naša prednostna naloga. Danes imamo uporabnike po celem svetu in njihovo število je dramatično zraslo. Synology je prvo tajvansko podjetje, ki je prejelo dovoljenje za dodeljevanje CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) oznak, kar dokazuje, kako cenimo svoje uporabnike. Še več, za nas je to tudi dokaz, kako daleč ob bok največjim globalnim proizvajalcem smo s pomočjo vlaganja v raziskave in razvoj, prišli na tem področju," je izjavil Vic Hsu, izvršni direktor Synology Inc.

"S statusom CNA smo pridobili zmožnost dodeljevanja CVE oznak ranljivosti na naših napravah in storitvah. Synology zagotavlja napredne in celovite varnostne rešitve, ki omogočajo, da se strežniki NAS pri naših uporabnikih hitreje prilagajajo razvijajočim se tehnologijam, poslovnim potrebam in tudi vse bolj prefinjenim grožnjam.

Podjetja se danes soočajo z izzivom kako ponuditi varen dostop vse širšemu naboru storitev in aplikacij in se na drugi strani ubraniti vse bolj sofisticiranih groženj. Synology je predan zagotavljanju kibernetične varnosti. Po prejemu obvestila o ranljivosti, bomo v 8 urah izdelali preliminarno oceno in odpravili kakršnokoli ranljivost v enem dnevu. Kmalu po testiranju bo na voljo popravilo. Zagotavljamo, da je izdelek, ki ga uporabljate, ves čas varen in zanesljiv.

Synology prav tako vsako leto organizira program iskanja napak (bug bounty program), na katerega povabi vrhunske hekerje z namenom še dodatno izboljšati varnost svojih izdelkov. Varovanje podatkov uporabnikov in izdelava še varnejših naprav je naša misija. Pozdravljamo napore vseh zunanjih strokovnjakov za varnost in jih z veseljem nagradimo za njihov neprecenljiv prispevek kvarnosti vseh Synologyjevih uporabnikov."

###

O CVE

Common Vulnerabilities and Exposures (CVE®) je seznam splošnih imen (CVE identifikatorjev) za javno poznane ranljivosti v kibernetnem svetu. CVE splošne oznake omogočajo lažje deljenje podatkov v različnih omrežjih varnostnih baz podatkov in orodij ter zagotavlja temelj za oceno opremljenosti organizacije z varnostnimi orodji. CVE vzdržuje MITRE Corporation, ki je ameriška neprofitna organizacija s sedežema v Bedfordu v Massachusettsu in McLean-u v Virginia. Upravlja s Federally Funded Research and Development Centers (FFRDCs), ki podpira več ameriških vladnih agencij. Za več informacij o MITRE Corporation, obiščite MITRE uradno spletno stran.

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si