O-STA

Tretja nacionalna seja Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije

Evropski mladinski parlament (European Youth Parliament) je neodvisna in nepolitična organizacija, katere dogodke organizirajo izključno študenti in dijaki, prisotna pa je v več kot 40 državah. Mladi prek simulacije sej Evropskega parlamenta izboljšujejo svoje veščine na mnogih področjih, vključno z veščinami javnega govorništva, argumentacije, kritičnega razmišljanja, angleškega jezika itd. Nekatere resolucije s sej celo obravnavajo v formalnih evropskih institucijah.

Med 13. in 17. avgustom 2017 bo v Ljubljani potekala tretja nacionalna seja Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije, ki se je bodo udeležili številni mladi, tudi iz tujine. Delegati bodo pod vodstvom svojih nekoliko izkušenejših vrstnikov in s pomočjo uveljavljenih strokovnjakov skozi aktivnosti teambuildinga, dela po odborih in na koncu generalne skupščine razpravljali o aktualnih problemih, krepili svoje sposobnosti in sklepali nova znanstva.

Vrhunec seje bo v obliki generalne skupščine 17. 8. 2017 v Evropski hiši, Dunajska 20, kjer bodo predstavljeni rezultati 5-dnevnega dela.
Kasneje bo v Hotelu Slon potekal Gala večer, kjer bosta zbrane nagovorila dr. Igor Šoltes in dr. Nejc Brezovar. Ostali ugledni gostje bodo sodelovali na nekaterih zgodnejših dogodkih seje.

Več informacij na nscljubljana17@gmail.com in https://www.facebook.com/LJU17, in pri Jaša Levstik (031 737 029, ljasa98@gmail.com).