O-STA

Europark praznuje: Glasbena poslastica v mestu

Kljub oblakom in večernemu dežju je organizatorjem tradicionalnega Europarkovega koncerta v štajerski prestolnici uspelo pričarati pravo poletno vzdušje. Minulo soboto je namreč na Trgu Leona Štuklja potekal koncert, s katerim Europark že tretje leto zapored ob svojem rojstnem dnevu počasti svoje zveste obiskovalce.

Koncert pod zvezdami

Ob 17. obletnici delovanja priljubljenega mariborskega nakupovalnega središča so organizatorji pripravili nekaj za čisto vsak okus. Predvsem so na svoj račun prišli tisti, ki se radi predajajo poletnim ritmom, poslastica je čakala tudi ljubitelje rock glasbe. Kot vedno so Kingstoni s svojo energijo ustvarili odlično vzdušje in poskrbeli, da so vse obiskovalce zasrbele pete. Duet trenutno najpopularnejših bratov pod imenom BQL je pod odrom čakalo morje oboževalk. Zbrane sta navdušila tako s svojimi uspešnicami kot odličnimi priredbami. Ljubitelji rocka so se najbolj razveselili predvsem skupine Dan D, ki je kljub dežnim kapljam s svojimi oboževalci vztrajala do konca. Na svojih koncertih vsakič znova dokažejo, da si zaslužijo naziv enega izmed najboljših slovenskih rock bandov. Simona Mandl, center managerka Europarka, je bila z vzdušjem več kot zadovoljna: "S koncertom želimo našim obiskovalcem vsako leto pokazati, koliko nam pomenita njihovo prijateljstvo in zvestoba. Glede na vzdušje, ki sem ga občutila na trgu, nam je to več kot uspelo!"

Plesala in pela je cela Štajerska

Prvi letošnji rojstnodnevni dogodek Europarka z odličnimi glasbenimi gosti je uspel, navdušeni pa so bili tudi obiskovalci. Nina se je na koncert pripeljala iz Slovenske Bistrice: "S prijatelji smo se pripeljali v Maribor predvsem, da bi videli Dan D. Prvič sem jih videla par let nazaj na enem izmed velikih študentskih dogodkov v Ljubljani in sem od takrat dalje oboževalka! Tako da smo se odločili, da si danes naredimo izlet, popoldne malo nakupovanja, šli smo na kavo in sprehod po mestu, zdaj pa zabava ob super glasbi!" Robert iz Maribora pa je z veseljem razložil: "Meni so všeč predvsem Kingstoni, saj vedno poskrbijo za dobro zabavo, žena pa je na vsak način hotela v živo videti BQL. Res dober koncert in dobro, da se tudi poleti v Mariboru nekaj dogaja."

Praznovanje se šele začenja

Tradicionalni koncert predstavlja začetek rojstnodnevnega dogajanja. Že v petek, 25. avgusta, se praznovanje seli v Europark, ko bodo rajali najmlajši. Poleg ustvarjalnih delavnic bo takrat otroke zabavala tudi legenda morskih pustolovščin − Ribič Pepe. Veliki zaključek celotedenskega proslavljanja bo v soboto, 26. avgusta, v Europarku, kjer bo s svojo glasbo obiskovalce zabaval Dejan Vunjak, zmagovalec šova Zvezde plešejo 2017, zbrani pa se bodo posladkali tudi s torto velikanko. Europarkov rojstni dan bodo zaznamovali tudi super popusti.