O-STA

Jubilejni 60. KRAVJI BAL bo v Bohinju

Dan prej vabljeni na 4. PRAZNIK SIRA IN VINA

Tretja nedelja v septembru je v Bohinju že tradicionalno posebej praznična. Turistično društvo Bohinj na prireditvenem prostoru pod Pršivcem v Ukancu pripravlja najstarejšo prireditev, ki je bila do petdesetih let prejšnjega stoletja predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone, danes pa privablja obiskovalce iz vse Slovenije in številne goste iz tujine.

Jubilejni 60. KRAVJI BAL V BOHINJU bo v nedeljo, 17. septembra 2017, od 10. ure dalje, dan prej, v soboto, 16. septembra 2017, od 12. do 19. ure pa vabljeni na 4. PRAZNIK SIRA IN VINA v dvorano Danica v Bohinjski Bistrici.

60. KRAVJI BAL

Na Kravjem balu sodelujejo planšarji in majerji, ki z višje ležečih planin privedejo okrašene trope živine in na ramenih prinesejo "basengo" - vse kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini. Živino bodo prignali ob 13. uri, ko bodo v sprevodu tudi vsi nastopajoči letošnje prireditve. V bogatem spremljevalnem programu bodo nastopili: Folklorna skupina Bohinj, Folklorna skupina KUD Triglav Srednja vas, gostujoča Folklorna skupina Val iz Pirana, Godba Bohinj, Godba Komenda, Ljudski pevci iz Haloz in citrar Dejan Praprotnik. Za celodnevno zabavo bodo skrbeli ansambli: Poskočni muzikantje, Tomaža Rota in Pvaninski abuhi.

Cena vstopnic za Kravji bal v predprodaji do 14. septembra znaša 3 evre. Posebne ugodnosti bodo deležni obiskovalci Vogla ali Slap Savice s kupljeno vstopnico za Kravji bal. Prost vstop na Kravji bal pa imajo vsi obiskovalci, ki v septembru praznujejo 60 let.

Več informacij o dogajanju najdete na www.kravjibal.bohinj-info.com4. PRAZNIK SIRA IN VINA BOHINJ 2017


Bohinjskemu prazniku, ki v Ukanc vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev, se četrto leto pridružuje Praznik sira in vina, ki ga Turistično društvo Bohinj pripravlja v Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici.

Na njem se bodo predstavili slovenski sirarji in vinarji. Ob degustacijah sira in vina, bodo na voljo tudi specialitete s sirom in mlečnimi izdelki, ki jih bodo pripravljali priznani bohinjski gostinci. Najmlajšim bodo na voljo otroške delavnice. Namen praznika sira je še povečati prepoznavnost Bohinja po svojih dobrotah. V Bohinju želimo ponuditi obiskovalcem dvodnevni dogodek, ki je odlična priložnost za gurmanski vikend oddih.

Siri, jedi in vino bodo na voljo za degustacije, na prodaj pa bodo tudi izdelki iz redne prodaje sirarjev in vinarjev. Gostinci bodo poskrbeli za specialitete, ki vsebujejo sir in ostale mlečne dobrote. Na prireditvi, ki jo bo v soboto, 16. septembra, ob 12. uri z nastopom odprla Godba Bohinj, se bodo prodajali kupončki, ki bodo plačilno sredstvo za degustacijo in nakup sira in vina. Cel dan bodo potekale animacije in delavnice za otroke. Poleg bohinjskih godbenikov bodo nastopili še folklorna skupina skupina FS Val Piran, FS KD Bohinj, citrarka Ana Ogrin, pevke in pevci Glasbenega studia Osminka in plesalka ob drogu Tjaša Dobravec.

Vstopnina za odrasle znaša 5 evrov, otroci do 12. leta imajo prost vstop. V ceno je všteta vstopnina in 6 degustacijskih kuponov.

Več informacij o dogajanju najdete na www.kravjibal.bohinj-info.com

Za vse dodatne informacije vam je na voljo vodja prireditve Jure Sodja, na telefonski številki 040/572-611 ali na naslovu jure.sodja@bohinj-info.com.