O-STA

Tudi letos vseslovensko inovacijsko tekmovanje za študente

Sportradar, vodilno globalno podjetje na področju razumevanja in omogočanja polnega potenciala športnih podatkov in digitalnih vsebin, v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, že drugo leto zapored vabi študente k prijavi na tekmovanje "Innovation Challenge 2017" (IC 2017). Na tekmovanje se lahko prijavijo študenti vseh slovenskih fakultet in tisti, ki so diplomirali v zadnjih dveh letih. Mladi z različnimi znanji se bodo združili v ekipe in zasnovali produkte nove generacije, temelječe na preseku športa in zabave. IC 2017 ni le priložnost za mlade talente, da pokažejo svoja znanja in ujamejo pozornost potencialnih zaposlovalcev, zmagovalna ekipa bo namreč prejela tudi do 4000 evrov nagrade in priložnost za nadaljnje sodelovanje s podjetjem Sportradar.

Reševali bodo izzive petih področij

Sodelujoči bodo imeli priložnost ustvariti in prototipirati inovativne in izvirne programske rešitve s pomočjo športnih podatkov na petih področjih. Iskali bodo vizijo naslednjega velikega trenda na področju športnih stav ter vizijo prihodnosti z neomejeno uporabo športnih podatkov s tehnologijami navidezne ali obogatene resničnosti (VR/AR), umetne inteligence (AI), strojnega učenja (ML), nosljivih računalnikov, kriptovalut in drugih. Ukvarjali se bodo lahko z igrifikacijo športnih podatkov z namenom angažiranja in zabavanja ljubiteljev športa naslednje generacije ali razvojem novih pristopov v športnem novinarstvu s pomočjo novih vizualizacijskih ali novinarskih orodij, ki jih napajajo športni podatki. Nekateri pa bodo iskali načine dodajanja vrednosti športnim blagovnim znamkam s pomočjo najhitrejših športnih podatkov na trgu, da se poveča aktivacijski potencial in izboljša donosnost.

Potek tekmovanja

Prijave na IC 2017 so mogoče vse do petka, 13. oktobra 2017, preko uradnega spletnega mesta (http://challenge.sportradar.com). Tekmovanje bo trajalo en mesec, začelo pa se bo s predstavitvenim dogodkom "Innovation Challenge Warm-Up", ki bo v soboto, 14. oktobra 2017, v avli Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani. Vsi prijavljeni so vabljeni, da na dogodek prinesejo svoje ideje in zapiske, jih predebatirajo z mentorji Sportradarja in Fakultete za elektrotehniko ter se pripravijo na popoldansko kratko predstavitev. Strokovnjaki bodo izmed vseh predstavitev izbrali največ pet ekip, ki bodo nadaljevale tekmovanje. Vsem petim ekipam bo Sportradar med tekmovanjem zagotovil dostop do podatkovnih tokov preko svojih svetovno vodilnih storitev API in SDK. Poleg tega pa bodo vse ekipe deležne tudi podpore in mentorstva njihovih strokovnjakov. Zaključen prikaz rešitev in razglasitev zmagovalcev bo v četrtek, 16. novembra 2017.