O-STA

Rožnati oktober: Telekom Slovenije in Samsung nadaljujeta dolgoletno sodelovanje z Združenjem Europa Donna Slovenije

Ljubljana, 2. oktober - V okviru rožnatega oktobra ter z namenom podpore aktivnemu načinu življenja, preventivi in samoiniciativi, ki so bistvenega pomena za zdravje vsakega posameznika, Telekom Slovenije in Samsung tudi letos nadaljujeta s tradicionalno akcijo, s katero podpirata Združenje Europa Donna Slovenije, ki ozavešča o raku dojk. Združenju bosta tako v oktobru od vsakega prodanega kompleta Samsung Galaxy S7 Pink Ribbon z darilom namenila 10 evrov. Samsung Galaxy S7 Pink Ribbon je ekskluzivno na voljo na prodajnih mestih Telekoma Slovenije po vsej Sloveniji, ob nakupu pa bo vsak kupec mobitela prejel tudi pametno zapestnico SBS, ki spodbuja h gibanju.

Telekom Slovenije in Samsung želita z oktobrsko ponudbo posebne različice mobitela Samsung Galaxy S7 Pink Ribbon z darilom, pametno zapestnico, prispevati k čim boljši osveščenosti o pomenu aktivnega in zdravega načina življenje s poudarkom na osveščanju o pomenu preventive pri rakavih obolenjih, še posebej raku dojk.

Komplet mobitel Samsung Galaxy S7 Pink Ribbon in pametna zapestnica SBS, ki navdušujeta s privlačno obliko in kakovostjo, sta v akcijski ponudbi z mobilnim paketom Dostopni B ob vezavi za 24 mesecev na voljo že za 12,95 evra mesečno (skupaj 310,80 evrov). Redna cena mobitela je sicer 599 evrov. Napredne funkcije ga umeščajo med pametne mobitele, ki za ugodno ceno nudijo največ, pametna zapestnica SBS pa omogoča spremljanje in merjenje vsakega opravljenega kilometra, srčnega utripa in koraka. Beleži pretečeno pot, razdaljo in hitrost v realnem času, omogoča spremljanje statistike s funkcijo samodejnega spremljanja dejavnosti, pa tudi možnost skupinskega izziva. Akcijska ponudba Pink Ribbon je v Telekomu Slovenije na voljo v oktobru, zaloga kompletov je omejena.

Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna, ki letos praznuje svojo 20. obletnico, ob tem poudarja, da so "v rožnatem oktobru izjemno veseli vnovične in že dolgoletne podpore Telekoma Slovenije in Samsunga. Z akcijo Pink Ribbon pripomoreta, da se glas projektov Europe Donna sliši po vsej Sloveniji. Z aktivnostmi, ki jih izvajamo tako v rožnatem oktobru kot skozi vse leto, osveščamo o raku dojk, v letošnjem letu pa tudi o rakih rodil, pomenu rednega samopregledovanja in udeležbi v preventivnih presejalnih programih, ki so namenjeni zgodnjemu odkrivanju sprememb. Za svoje zdravje pa lahko z zdravim življenjskim slogom naredimo veliko že sami, tako z zdravo prehrano kot tudi z redno telesno aktivnostjo."


Pri preventivnem samopregledovanju dojk si lahko dekleta in ženske pomagajo tudi z brezplačno mobilno aplikacijo "Breast Test - Zaupaj svojim rokam". Aplikacija je odličen pripomoček za redno in pravilno izvajanje samopregledovanja, saj vključuje menstrualni koledarček, možnost nastavitve opomnika za mesečni samopregled, slikovni prikaz pravilnega samopregledovanja, kronološko zapisovanje stanja in zaznane spremembe ter beleženje telesne aktivnosti (hoja, tek, joga ...). Na mobitel Samsung Galaxy S7 Pink Ribbon si uporabnice aplikacijo enostavno naložijo s spletne trgovine Google Play. Več informacij o aplikaciji je na voljo na spletni strani​ breast-test.com.​