O-STA

Piratom nam je uspelo zbrati 15 tisoč podpisov za popolno legalizacijo konoplje

S spletno peticijo legalizirajmo.si je Piratska stranka Slovenije uspela zbrati več kot 15 tisoč podpisov v podporo svojemu modelu popolne legalizacije in regulacije konoplje.

Model popolne legalizacije konoplje predvideva dekriminalizacijo in s tem razbremenitev policije, hkrati pa tudi zagon gospodarske dejavnosti na področju izdelkov iz konoplje, kar bo ustvarilo nova delovna mesta.

Piratski predlog predvideva, da bi z dodatnim prilivom sredstev iz naslova trošarin na izdelke iz konoplje financirali programe za kakovostno preživljanje prostega časa in socialno vključenost mladih, promocijo zdravja in ozaveščanje širše javnosti o škodljivih vplivih drog ter znanstvene raziskave na tem področju.

Zakonski predlog in vse zbrane podpise bo Piratska stranka Slovenije v tednu po predsedniški kampanji predala parlamentarnim predstavnikom. Pirati bomo od pristojnih zahtevali, naj vlada predlog zakona vloži v obravnavo v Državnem zboru ter poskrbi, da se enkrat za vselej uredi uporaba in prodaja izdelkov iz konoplje v Sloveniji.

Peticija za popolno legalizacijo in regulacijo konoplje

Sedanja ureditev na področju gojenja in uživanja konoplje ima zaradi svoje represivne narave precej več negativnih kot pozitivnih učinkov. Hkrati ostaja skoraj povsem neizkoriščen gospodarski potencial te avtohtone slovenske rastline.

Glavni cilj piratskega modela popolne legalizacije in regulacije konoplje je omogočiti svobodno in varno uporabo izdelkov iz konoplje v medicinske, industrijske in rekreativne namene.

Predlog bo med drugim prispeval k:

- dvigu gospodarske rasti in novim delovnim mestom,

- povečanju državnega proračuna,

- zmanjšanju negativnih učinkov rekreativne rabe,

- povečani turistični privlačnosti Slovenije,

- razbremenitvi sodišč in policije,

- zmanjšanju kriminala.

Več informacij o predlogu na: legalizirajmo.si/predlog