O-STA

Synology je predstavil DS418play

Več moči, več zabave.

Ljubljana, 10. oktober 2017 - Korporacija Synology Inc. je objavila uradno predstavitev strežnika NAS DiskStation DS418play s štirimi režami za diske, ki je idealna izbira za domači večpredstavnostni center.

DS418play poganja dvojedrni 2 GHz procesor, ki ga je mogoče pospešiti do 2,5 GHz. Že serijsko je opremljen z 2 GB DDR3L spomina, dvakrat več kot predhodni model, za izboljšanje večopravilnosti pa ga je mogoče nadgraditi do 6 GB. Koprocesor za transkodiranje omogoča podporo dveh kanalov H.265/H.264 4K za video transkodiranje.

"Mobilne naprave, ki podpirajo snemanje 4k videa postajajo vse bolj priljubljene. Vendar pa, ker posnetki v kakovosti 4k zasedejo veliko prostora in vsi TV sprejemniki ne podpirajo njihovega predvajanja, uporabniki ponavadi snemajo video posnetke v nižji ločljivosti," je izjavil Michael Wang, produktni vodja pri Synology Inc. "Z DS418play, ki prinaša do 40 TB skupne kapacitete hrambenega prostora, pa lahko uporabniki svoje priljubljene posnetke hranijo v najboljši kakovosti in jih preprosto organizirajo ter delijo s svojimi sorodniki in prijatelji. Prav tako lahko v realnem času transkodirajo svoje videe in jih tako predvajajo na napravah, ki ne podpirajo 4K kakovosti posnetkov."

Centralni procesor v napravi DS418play podpira AES-NI strojno kodiranje. Po zaslugi vgrajene funkcije Link Aggregation prinaša odlične hitrosti prenosa kodiranih podatkov s preko 226 MB/sek za branje in 185 MB/sek za zapisovanje. Digitalni podatki so zaščiteni z AES-256 kodiranjem, ki omogoča maksimalni izkoristek zmogljivega prenosa podatkov.

DS418play poganja DiskStation Manager (DSM) 6.1, napreden in intiutivno zasnovan operacijski sistem za strežnike NAS Synology, ki ponuja širok nabor aplikacij za izboljšanje produktivnosti. Synology je za DSM prejel številna medijska priznanja, vključno z najboljšimi ocenami v kategoriji srednje velikih strežnikov NAS v TechTargetovi raziskavi rešitev za hrambo podatkov, pa tudi z izborom Readers' Choice revije PC Mag, ki ga prejema že sedmo leto zapored.

Za več informacij o DS418play, obiščite https://www.synology.com/products/DS418play.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si