O-STA

Sprosti svoje misli kot Tinkara Kovač

Pogosto se v vsakodnevni naglici sprašujemo, kako bi bilo živeti brez stresa. Brez obremenjujočih obveznosti, brez kopice elektronskih sporočil, ki zahtevajo nekaj od nas. Brez zvonečih telefonov, brez vsiljivih in nadležnih televizijskih oglasnih blokov med najljubšim filmom. Navadno rešitev najdemo tako, da se odpravimo na dopust. In kaj je tam drugače? Nič. Visimo na telefonih, buljimo v televizijo in se vedno manj posvečamo drug drugemu, kaj šele samemu sebi. Letošnjo jesen je čas za spremembo.

Poišči trenutek zase

Jeseni, ko se vročina poleže in morje umiri, se s čudovitih plaž poslovijo trume hitro drvečih turistov, je pravi čas, da na slovenski Obali najdete trenutke zase. Za podoben korak se je odločila tudi slovenska pevka, flavtistka in vsestranska umetnica Tinkara Kovač. Z dr. Ajilom, jogijem in specialistom ajurvede iz Shakti-Ayurveda centra, je na sončnem pomolu pred Hoteli LifeClass Portorož razvajala in sproščala svoje telo z dihalnimi vajami pranayama. Ob igranju flavte je dihanje še kako pomembno, zato se dobro zaveda, kako pomembne so čiste dihalne poti v telesu. Te lahko očistite z jutranjo pranajamo: "Vse znotraj vaših misli se očisti, vse gre ven, vse je lahko in čisto," pojasni dr. Ajil.

Ozdravite se s pomočjo ajurvede

Obkrožite se s pozitivno energijo, poiščite čas zase, izpraznite misli in se odklopite od preganjajočega časa. Pozabljamo, da smo sami odgovorni za svoje misli. Umirjeno in sproščeno dihanje je del ajurvede, ki lahko človeka pozdravi, je prepričana Tinkara Kovač. S pomočjo ajurvede je namreč odpravila težave s ščitnico. "Do konca življenja bi morala vsak dan jemati tablete in odločila sem se, da sem še premlada za to. Z masažami, s panča karmo - to je posebna tehnika sproščanja, s prehrano, z načinom življenja." Ker je ajurveda način življenja, vam bo zagotovo pomagala najti vzroke za slabše počutje in načine, kako jih odpraviti.

Ugasni računalnik in izklopi televizor

Za boljše počutje si lahko pomagate z meditacijo, jogo, plavanjem, zdravo prehrano, z več gibanja, ali pa enostavno ostanete močni, ko iz dolgčasa v roke zagrabite daljinski upravljalec in sedete pred televizijo. Odložite ga in se raje odpravite na sprehod. Zgrabite knjigo namesto daljinca in pustite domišljiji prosto pot. Prav za vse to bodo poskrbeli v hotelih LifeClass Portorož.

Spoznaj naravne načine očiščenja

Telo je jeseni pripravljeno sprejeti nove prijeme samozdravljenja. Očiščenje in odmik od stresa sta lahko zato v tem času zelo uspešna, če se ga lotimo na pravi način. V indijskem Shakti - ayurveda Centru v Termah Portorož vam bomo s pravilnimi nasveti svetovali ajurvedski terapevti. Pokazali vam bodo pravo pot, kako na povsem naraven način najti svoj mir in sprostiti svoje misli. Jutro lahko začnete s kozarcem mlačne vode z limono in se odpravite na brezplačne dihalne vaje. Poiščite najustreznejšo masažo ali pa se enostavno odpravite na sprehod ob morju, globoko dihajte in se napolnite z energijo.

Jej zdravo in lokalno

Ne samo morje, sonce in blagodejen morski zrak, na Obali je še veliko več naravnih dejavnikov, ki so zdravi za naše telo in duha. Lokalno pridelana zdrava mediteranska hrana, polna antioksidantov in raznolikih vitaminov in mineralov bo vašemu bivanju na morju dodala piko na i. Sveže pripravljena sezonska hrana bo po čudovitem in sproščujočem dnevu poskrbela še za očiščenje telesa in miren ter lahkoten spanec. Brez občutka teže v želodcu. Lahka morska riba, zelenjava, sezonsko sadje in sveže pridelana morska sol? Ne, to ni oglas iz televizije, to so počitnice na morju.

Ustvari pozitivne misli

Vsak dan ustvarimo približno 70.000 različnih misli, ki vplivajo na nas. Ali bo njihov vpliv pozitiven ali negativen, lahko odločate sami. Sprostite svoje misli in vzpostavite ponovno ravnovesje v svojem telesu. To jesen posvetite sebi. Poiščite svojo oazo miru v hotelih LifeClass Portorož. Bivanje v udobni sobi bo v kombinaciji z ajurvedskimi tretmaji in z zdravo prehrano naredilo čudeže. Za vaše telo in um. Sprostite svoje misli.