O-STA

Mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanje Skate Celje 2017

V Celju bo od četrtka, 23.11.2017 dalje, potekalo že 24. mednarodno tekmovanje Skate Celje 2017 v organizaciji Drsalnega kluba Celje, na katerem si bomo lahko ogledali 340 tekmovalcev v kategorijah od najmlajših (cicibani), do mladincev (18 let).

SKATE CELJE 2017 sodi v sklop tekmovanj za Evropski kriterij (European Criterium). Veliki dogodek sestavljajo skupni treningi, seminarji in tekmovanja, povezana s tekmovanjem European Criterium 2017/18. Tekmovanja sodijo v razvojni projekt Mednarodne drsalne zveze (ISU) in so objavljena v koledarju ISU za sezono 2017/18.

30. tekmovanje European Criterium ima dva cilja: spodbujati umetnostno drsanje ter mlajšim generacijam iz različnih držav omogočiti priložnost medsebojnega spoznavanja na tekmovanjih. V tekmovalni sezoni 2017/2018 bo pet različnih mest v petih različnih državah gostilo tekmovanja, in sicer v naslednjem vrstnem redu: Celje, Beograd, Sofija, Meyrin - Ženeva, Folgaria - Italija. Tekmovanje ni le priložnost za drsalce, da se pomerijo z drugimi tekmovalci, je tudi priložnost sklepanja novih prijateljstev in ogledov mednarodnih tekmovalcev umetnostnega drsanja.

Tekmovanje je v sestavi mednarodnega vodstva, pod okriljem, ki ga sestavljajo Francesco Aceti, Nadejda Hodjeva,Vesna Rakovic ter Ivan Pfeifer.

Ogledi tekem, ki bodo potekala od 23.11.2017-27.11.2017 so brezplačna, zato organizator Drsalni klub Celje vljudno vabi vse ljubitelje umetnostnega drsanja na mednarodni športni spektakel vseh kategorij.

Drsalni klub Celje si že vrsto let prizadeva promocijo umetnostnega drsanja in širitev tega izredno lepega športa širši javnosti. Klub ima 59 članov, ki tekmujejo na državnih prvenstvih, Pokalu Slovenije in mednarodnih tekmovanjih (SP,EP,EYOF,Univerziada, Grand Prix, Danubia Pokali, European Criterium,...). V klubu je 5 kategoriziranih športnikov umetnostnega drsanja, ki so tudi člani reprezentance Slovenije.

V Drsalnem klubu Celje trenirajo trenerji, ki imajo visoko specialistično izobrazbo, nekateri izmed njih tudi kot sodniki za izvedbo mednarodnih tekem: Anja Bratec, Metka Umek,Tamara Dorofejev, Urban Kalšek, David Mano, Tjasa Kroflic, Alja Pahor, Teodora Poštič, Doroteja Šimunič in Polona Peunik. Poleg tega s klubom sodelujejo tudi zunanji trener Jan Čejvan, ki trenira našo najboljšo tekmovalko Dašo Grm in Irina Stavroskaja našega najboljšega drsalca Davida Kranjca.