O-STA

Mednarodno tekmovanje Skate Celje 2018 v organizaciji Drsalnega kluba Celje v dneh med 22. in 25. novembrom

V Celju bo od četrta, 22.11. do nedelje, 25. 11. 2018, potekalo mednarodno tekmovanje Skate Celje 2018 v organizaciji Drsalnega kluba Celje, na katerem si bomo lahko ogledali preko 300 tekmovalcev v kategorijah od najmlajših do mladincev.

SKATE CEUE 2018 sodi v sklop tekmovanj za Evropski kriterij (European Criterium). Veliki dogodek sestavljajo skupni treningi, seminarji in tekmovanja, povezana s tekmovanjem European Criterium 2018/19. Tekmovanja sodijo v razvojni projekt Mednarodne drsalne zveze (ISU) in so objavljena v koledarju ISU za sezono 2018/19.

31. tekmovanje European Criterium ima dva cilja: spodbujati umetnostno drsanje ter mlajšim generacijam iz različnih držav omogočiti priložnost medsebojnega spoznavanja na tekmovanjih. V tekmovalni sezoni 2018/2019 bo pet različnih mest v štirih različnih državah gostilo eno tekmovanj po naslednjem vrstnem redu: Celje, Beograd, Sofija in Italija. Tekmovanje ni le priložnost za drsalce, da se pomerijo z drugimi tekmovalci, je tudi priložnost sklepanja novih prijateljstev in ogledov mednarodnih tekmovalcev umetnostnega drsanja.

Tekmovanje je v sestavi mednarodnega vodstva, pod okriljem, ki ga sestavljajo Francesco Aceti, Nadejda Hodjeva,Vesna Rakovic ter Ivan Pfeifer.

Ogledi nastopov drsalcev, ki bodo potekala od 22.11.2018 do 25.11.2018, so brezplačna, zato organizator Drsalni klub Celje vljudno vabi vse ljubitelje umetnostnega drsanja na mednarodni športni spektakel vseh kategorij.

Drsalni klub Celje si že vrsto let prizadeva promocijo umetnostnega drsanja in širitev tega izredno lepega športa širši javnosti. Klub ima 59 članov, ki tekmujejo na državnih prvenstvih, Pokalu Slovenije in mednarodnih tekmovanjih (SP,EP,EYOF,Univerziada, Grand Prix, Danubia Pokali, European Criterium,...). V klubu je 5 kategoriziranih športnikov umetnostnega drsanja, ki so tudi člani reprezentance Slovenije.