O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Županov sprejem ob mednarodnem dnevu invalidov

Velenje, 28. november 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo v četrtek, 30. novembra, ob 18. uri v Domu kulture Velenje sprejel Velenjčanke in Velenjčane, članice in člane invalidskih organizacij in drugih društev, ki delujejo na področju sociale. Na sprejemu bo nastopil priznan glasbenik, Velenjčan Mihael Hrustelj.

Mestna občina Velenje se že od leta 2004 ponaša z nazivom občina po meri invalidov. Smernice, katerim sledimo, smo zapisali v Program za izboljšanje življenja invalidov v mestni občini Velenje za obdobje 2014-2017. V veliko pomoč pri izvajanju ukrepov je Svet za invalide Mestne občine Velenje.

Na Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje socialnih in zdravstvenih programov in/ali projektov v Mestni občini Velenje za leto 2017 je prispelo 35 predlogov. Komisija je razdelila 25 tisoč evrov, namenjenih za različne programe/projekte s področja socialnega in zdravstvenega varstva. Za ostale programe je Mestna občina Velenje letos namenila 20 tisoč evrov iz proračuna.

Mestna občina Velenje je lani varstvu invalidov namenila skupno približno 822.094 evrov. Sredstva so bila namenjena storitvam institucionalnega varstva, denarnim transferjem invalidom, financiranju družinskih pomočnikov, financiranju pomoči na domu za invalide, izvajanju programov javnih del za invalide ter izvajanju programov invalidskih organizacij ali drugih organizacij, ki izvajajo programe, namenjene invalidom.

Socialno ogroženi invalidi in starejši so vključeni v projekt Donirana hrana, katerega glavni namen je organizirati prevzem in predajo hrane, ki je pred iztekom roka uporabnosti ter bi jo drugače trgovci ob koncu dneva dali v uničenje. V projektu so v letu 2016 razdelili 3,87 tone hrane v skupni vrednosti 95 tisoč evrov. Projekt koordinira Zveza Lions klubov Slovenije.

Letos bomo namesto ognjemeta na silvestrovo 5 tisoč evrov namenili Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske za nakup novega vozila. Mestna občina Velenje si bo tudi v prihodnje prizadevala, da bo prijazna do invalidov in vseh ostalih občank in občanov.

Prijazno vabljeni na četrtkov županov sprejem!