O-STA

Vljudno vabljeni na zaključni koncert 19. Festivala Slowind 2017 - Enciklopedija glasbe!

Spoštovani,

vljudno vabljeni na sedmi koncert 19. Festivala Slowind 2017 - Enciklopedija glasbe. Koncert bo v petek, 1. decembra 2017, ob 20. uri v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Umetniški vodja festivala, francoski skladatelj in čembalist Brice Pauset, je zaključni koncert naslovil "Glasba in narava", v spored pa uvrstil skladbe Roberta Schumanna, Georga Friedricha Haasa, Arnolda Schönberga in svojo lastno kompozicijo.

Pod dirigentskim vodstvom Michaela Wendeberga bo nastopil Orkester Slovenske filharmonije. Pianist in dirigent Michael Wendberg je nagrajenec več nacionalnih in mednarodnih tekmovanj; kot dirigent je sodeloval z orkestri in ansambli, kot so Staatskapelle Berlin, Musikfabrik iz Kölna, Klangforum Wien in drugimi. Nastopil je na številnih prestižnih koncertnih prizoriščih (Münchenski bienale, Musicadhoy Madrid, Wien Modern, Beneški bienale, Festival v Lucernu ...). Pri svojem dirigentskem delu pogosto povezuje klasični repertoar od Bacha do Schönberga z novimi in najnovejšimi, še posebej rad pa ta obdobja neposredno konfrontira.

Orkester Slovenske filharmonije
Michael Wendeberg
, dirigent

spored:
GLASBA IN NARAVA
Robert Schumann (1810-1856): Simfonija v g-molu Zwickau, WoO 29
Georg Friedrich Haas (roj. 1953): Chants Oubliés
Brice Pauset (roj. 1965): Maos Frosch / Maova žaba za orkester
Arnold Schönberg (1874-1951): Komorna simfonija št. 2 v es-molu, op. 38

Vljudno vabljeni!

Slovenska filharmonija in Glasbeno društvo Slowind

Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si

https://filharmonija.kupikarto.si/, www.filharmonija.si, www.slowind.eu